Boek
Nederlands

Drakentocht

Jacques Maes (auteur), Lise Braekers (auteur)
Een toren, paard, prinses en andere figuren zie je voorbijkomen bij een drakentocht. Klein formaat hardkartonnen leporello met kunstzinnige, grafische illustraties in enkele kleuren van vijf losse voorwerpen en aan de andere kant een doorlopende overzichtstekening. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Draken
Titel
Drakentocht
Auteur
Jacques Maes 1984- Lise Braekers 1987-
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021 | Andere uitgaven
[10] p. : ill.
Aantekening
Uitklapboek
ISBN
9789464013238 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Leporello van bescheiden formaat, uitgevoerd in stevig karton. Aan de ene kant zijn vijf sprookjesfiguren/elementen afgebeeld en benoemd zonder lidwoord: paard, prinses, draak, ridder, toren, gedrukt in sierlijke kapitalen. De andere kant toont een tafereel van een enorme rode draak die dient als een soort speelattractie waar de sprookjesfiguren op en omheen buitelen en waarop zij teruggezocht kunnen worden. Dit geeft veel stof tot samen praten. De mooi uitgevoerde leporello is helemaal in rood- en groennuances: van roze, oranje naar rood en van licht- naar diep donkergroen. De handelsuitgave wordt bij elkaar gehouden door een los dunkartonnen bandje*, maar zonder dat blijft het ook goed gesloten. De auteur en illustrator zijn graphic designer en maakten ook het in uitvoering vergelijkbare 'De rommelmarkt'. Aparte en mooie uitgave voor dreumesen vanaf ruim 1,5 jaar.

Drakentocht

Aan originaliteit en oog voor detail ontbreekt het graphic designers Jacques en Lise niet.  Ze draaien met hun in het oog springende werken in hun typische stijl ondertussen toch al een tijdje mee in kinderboekenland. Met weinig woorden en met illustraties waar steeds iets nieuw in te ontdekken valt, wekt het duo de interesse van jong en iets ouder.Met deze leporello (een harmonicaboekje) trekken ze de kaart van de jongsten. Aan de ene kant vind je 5 “losse” illustraties van een paard, een prinses, een draak, een ridder en een toren.  Deze zou je eventueel op de achterkant kunnen zoeken. Daar krijg je immers één lange illustratie in hoofdzakelijk rood- en groentinten. Samen met de voorlezer kan je peuter deze bekijken en herbekijken en nog eens bekijken, je kan er verhalen bij vertellen en/of heerlijk fantaseren … en ondertussen leert je peuter spelenderwijs een hoop nieuwe woorden bij.Een eenvoudig concept en aangenaam voor het oog. Het plooib…Lees verder