Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De jacht op de afgepakte sterren

Jacques Vriens (auteur)

De jacht op de afgepakte sterren

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Korenwolf is een hotel. Het hotel verliest zijn twee sterren, omdat de vier kinderen van de eigenaren er zo'n puinhoop van hebben gemaakt. Hoe kunnen ze ze terugkrijgen ? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De jacht op de afgepakte sterren
Auteur
Jacques Vriens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Unieboek, 2014 | Andere uitgaves
80 p.
Verschijningsdatum
31-01-2014
ISBN
9789000328437 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit leuk verhaaltje lijkt op het eerste gezicht nogal voorspelbaar. Flaptekst en cover vertellen de lezer wat er zal misgaan tijdens het bezoek van de inspecteurs aan het hotel. Wanneer de inspectie de sterren van het hotel De Korendorf komt controleren, zijn de vier kinderen, Eefje, Nina, Joost en Pepijn er de oorzaak van dat de twee sterren afgenomen worden. Een volgende inspectie is nodig.

Vader en moeder zien de toekomst zwart in en overwegen een internaat voor de kinderen. Gelukkig woont oma ook in het hotel, en een extra kinderoppas in huis kan ook problemen helpen voorkomen. De eerste oppasser valt niet mee, de tweede lijkt vreemd, maar valt bij alle partijen in goede aarde. Hier doorbreekt de auteur zelfs het klassieke rollenpatroon door een man als 'kinderjuf' aan te nemen.

Het geluk is met de kinderen wanneer zij erin slagen tijdig de politie te waarschuwen, wanneer er oplichters in het hotel logeren. Zo krijgen ze weer wat krediet. Tijdens de tweede inspectier…Lees verder
De bekende, zelf in Limburg wonende, auteur beschrijft hoe inspecteurs van de Bond voor Goede Familiehotels het hotel 'de Korenwolf' twee kwaliteitssterren ontnemen. Het hotel wordt gedreven door een met vier kinderen gezegend gezin. De vier maken er volgens hun vader vaak een zodanige puinhoop van dat ze zichzelf 'de bende van de Korenwolf' noemen. Tijdens een inspectie door de Bond richten ze zo veel onheil aan dat het hotel zijn sterren verliest. Voor vader is de maat vol en hij overweegt een plaatsing in een internaat. Dat wordt vervangen door een oppas. De tweede oppas, een jongeman, past perfect in het plan dat de kinderen samen met hun inwonende oma bedenken om de sterren terug te krijgen. De humoristische, zwierige en soms wat vage zwarte pen- en inkttekeningen, zijn rijkelijk verspreid door dit vijfde, los te lezen, deel van de serie 'De bende van De Korenwolf'* en helpen dit grappige verhaal nog leuker te maken. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia