Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De verdwijning van de mislukte barbie

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De verdwijning van de mislukte barbie
×
De verdwijning van de mislukte barbie De verdwijning van de mislukte barbie

De verdwijning van de mislukte barbie

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Samen met haar broer en zusje bedenkt Eefie een oplossing voor de problemen van een verwend meisje, dat in het hotel van hun ouders logeert. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Echtscheiding, Hotels
Titel
De verdwijning van de mislukte barbie
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
12
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011 | Andere uitgaves
87 p. : ill.
ISBN
9789026993350 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ouders van Pepijn, Eefie, Joost en Nina runnen het hotel De Korenwolf. Ze hebben het heel druk en daarom is er weinig tijd voor de kinderen die zichzelf moeten vermaken en gelukkig oma nog hebben. Een echtpaar en hun dochter komen logeren in het hotel. Moeder en dochter vinden het hotel maar beneden hun waardigheid. De dochter ziet er zo opgetut uit dat ze op een mislukte barbiepop lijkt. De ouders van de barbie maken ongelooflijk veel ruzie, zo erg dat hun dochter ervandoor gaat. Dan komen Eefie, Joost en Nina in actie. Eerste deel van 'De bende van de Korenwolf'*. Een spannend en vlot verhaal, maar wel enigszins ongeloofwaardig. Het is leuk geïllustreerd. Jammer dat in deze heruitgave nog steeds zakgeld in guldens wordt gegeven. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties