Boek
Nederlands

Het geheim van de verliefde hulpkok

Jacques Vriens (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Het geheim van de verliefde hulpkok
×
Het geheim van de verliefde hulpkok Het geheim van de verliefde hulpkok

Het geheim van de verliefde hulpkok

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Eefie zorgt ervoor dat de bruiloft van de zoon van de burgemeester in het hotel van haar ouders wordt gevierd, maar op de dag zelf is de kok ziek. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Hotels
Leesniveau
AVI 8, AVI E6
Titel
Het geheim van de verliefde hulpkok
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
[Houten]: Van Holkema & Warendorf, © 2020 | Andere uitgaves
110 p. : ill.
ISBN
9789000375042 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de zoon van de burgemeester gaat trouwen, ontbrandt er een concurrentiestrijd tussen De Korenwolf en Hotel Tivoli. De Tivoli-tweeling maakt het Joost nog lastiger dan anders; vooral als blijkt dat Hotel Tivoli slechts de receptie krijgt en het diner naar De Korenwolf gaat. Pepijn, de oudste broer van Joost, heeft zijn kop intussen naar heel andere dingen staan: hij is verliefd. Op de trouwdag ontstaat paniek in De Korenwolf: de kok is niet komen opdagen. Tweede, los te lezen, deel uit de serie 'De bende van De Korenwolf. Luchtig, vrolijk verhaal waarin de auteur erin slaagt om verschillende verhaallijnen op een onderhoudende manier aan elkaar te knopen. Met humoristische, zwierige en soms wat vage zwarte pen- en inkttekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties