Boek
Nederlands

Napoleon : de stoerste kater van de hele buurt

Jacques Vriens (auteur), Doesjka Bramlage (illustrator)
+1
Napoleon : de stoerste kater van de hele buurt
×
Napoleon : de stoerste kater van de hele buurt Napoleon : de stoerste kater van de hele buurt

Napoleon : de stoerste kater van de hele buurt

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Napoleon is de stoerste kater van de buurt, totdat zijn bazin er een klein poesje bij neemt. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Napoleon : de stoerste kater van de hele buurt / Jacques Vriens ; met ill. van Doesjka Bramlage
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Doesjka Bramlage
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003 | Andere uitgaves
55 p. : ill.
ISBN
90-269-9686-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Napoleon, de stoere kater, beheerst de dierenwereld in zijn buurt. Een nieuw, klein katertje is dan aanvankelijk ook niet welkom, maar een lieve grote poes brengt daarin verandering. Het verhaal, nu opgenomen als hoofdstuk I en II van het boek, is eerder in twee losse deeltjes verschenen. Aan deze tekst is nu een hoofdstuk III toegevoegd. De illustraties – van andere hand – zijn vernieuwd. Ze zijn fel van kleur en springen duidelijk naar voren. Ook de bladspiegel, met name de typografie, heeft een verandering ondergaan. De verschillende lettertypen, die hier en daar zijn toegepast, zullen de juiste intonatie bij het lezen en voorlezen bevorderen. Bij het openslaan van het boek is op iedere twee bladzijden één plaatje te zien, zodat de kleuter tegelijkertijd kan luisteren en kijken. Vanaf ongeveer 8 jaar kan het boek door het kind zelf gelezen worden. De verteltrant is levendig en direct met een woordgebruik dat bij het kind wel zal aanslaan. “Langharig mens” en “Grijze sodemieter” zij…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties