Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De wereld volgens Bob

James Bowen (auteur), Mieke Prins (vertaler)
De eigenwijze straatkat Bob ziet kans zijn baasje, ex-heroi͏̈neverslaafde en straatkrantverkoper in Londen, op het rechte pad te krijgen.
Onderwerp
Katten
Titel
De wereld volgens Bob
Auteur
James Bowen
Vertaler
Mieke Prins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world according to Bob
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaves
238 p.
ISBN
9789044356533 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De verdere avonturen van auteur James Bowen en zijn onafscheidelijke kat Bob. In 2012 verscheen het eerste boek: de internationale bestseller 'Bob de straatkat'*. Het verhaal van de drugsverslaafde Londense straatmuzikant die door de aanwezigheid van de door hem geadopteerde straatkat Bob de weg naar een gezond bestaan terugvond, trok veel aandacht. In dit vervolgdeel vinden we gebeurtenissen die het opvallende duo in 2011 en 2012 zijn overkomen. James is 'clean' en verkoopt de Big Issue, de straatkrant van Londen. Problemen met concurrenten die jaloers zijn op de aandacht die Bob trekt, met politie en dierenbeschermers, maar ook James' gezondheid maken het bestaan op straat moeilijk. Op een bepaald moment kiest James er voor om zijn oude activiteit van straatmuzikant in Covent Garden weer op te nemen. Het boek besluit met het tot stand komen van het eerste boek over Bob. Ook dit deel is helder geschreven, vakkundig vertaald en laat de lezer achter met een goed gevoel.

Over James Bowen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jamesandbobltd

James Bowen (Surrey, 15 maart 1979) is een Engels schrijver en straatmuzikant.

Na een moeilijke jeugd werd Bowen dakloos en raakte verslaafd aan heroïne. In de lente van 2007 zat hij in een methadonprogramma en woonde in een flat in Londen in het kader van een begeleidwonenproject. In de hal van de flat vond hij een gewonde kat. Toen hij geen eigenaar kon ontdekken bracht hij de kat naar een dierenarts, die antibiotica voorschreef. Voor de duur van de kuur nam hij het dier in huis terwijl hij bleef zoeken naar de eigenaar ervan. Toen hij deze na de twee weken van de kuur nog niet gevonden had liet hij de kat op straat los in de hoop dat deze zou terugkeren naar waar hij vandaan kwam. In plaats daarvan volgde de kat Bowen, zelfs toen hij de bus nam om aan de slag te gaan als straatmuzikant. Hij besloot de kat te houden en gaf hem de naam Bob naar een personage in Twin Peaks. Vanaf dat moment nam Bowen Bob de kat steeds mee naar zijn werk op zijn vaste speelplek…Lees verder op Wikipedia