Dvd
Engels

Aliens of the deep

James Cameron (regisseur), Steven Quale (regisseur)
Een team wetenschappers filmt de wonderlijke schepsels in de diepzee en speculeert over het leven op andere planeten
Titel
Aliens of the deep / dir. by James Cameron and Steven Quale
Regisseur
James Cameron 1954- Steven Quale
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Walt Disney Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Speelduur
95 min.
Aantekening
Ondertiteling : Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans, Spaans, Portugees, Zweeds, Noors, Deens, Fins Taalkeuze : Engels, Frans, Spaans, Portugees
EAN
8717418060947
Plaatsingssuggestie
596.4 (SISO) Biotopen ; Zee - Strand - Duinen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regisseur James Cameron maakte in 1989 in The abyss, een speelfilm over een gezonken kernonderzeeër, kennis met de diepzee en het onderwaterfilmen. Na het succes van Titanic (1998) heeft Cameron alleen documentaires gemaakt. In Aliens of the deep, oorspronkelijk een IMAX-film in 3D, gaat hij mee met een team wetenschappers die de diepzeewereld filmen. Op een diepte van duizend meter en meer, leven in de oceaan wonderlijke schepsels die zich hebben aangepast aan de extreme omstandigheden. Onder de wetenschappers zijn ook astrobiologen, die de bevindingen van het diepzeeonderzoek proberen te gebruiken voor het onderzoek naar leven op andere hemellichamen, in dit geval op een maan van Jupiter, Europa geheten. De recensenten vinden dat de film vol zit met prachtige en verbazingwekkende beelden, maar de speculatie over het leven op Europa kan niet elke recensent bekoren, evenmin als het hoge gehalte aan uitspraken als 'Prachtig' en 'Dit is geweldig'.

Over James Cameron

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

James Francis (Jim) Cameron (Kapuskasing (Ontario), 16 augustus 1954) is een Canadese filmregisseur, filmproducent, televisieproducent, scenarioschrijver, editor en documentairemaker. Tot de films die op zijn naam staan behoren kassuccessen als Titanic, Avatar, Aliens en The Terminator.

Biografie

James Cameron werd geboren in Kapuskasing in de Canadese provincie Ontario. In 1971 verhuisde hij met zijn familie naar Brea, Californië. Cameron ging natuurkunde studeren aan de California State University - Fullerton.

Zijn eerste filmavonturen waren als scriptschrijver en artdirector onder Roger Corman. In 1981 regisseerde hij zijn eerste film, de horrorparodie Piranha 2: The Spawning. Hij schijnt door de opnames van deze film een zenuwinzinking te hebben gehad, waardoor hij nachtmerries kreeg. Deze nachtmerries werden de inspiratie voor zijn volgende project: The Terminator.

De…Lees verder op Wikipedia