Titel
James Cameron's Avatar / written and dir. by James Cameron
Regisseur
James Cameron 1954-
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Zoe Saldana Stephen Lang Michelle Rodriguez Sigourney Weaver
Uniforme titel
Avatar
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2010 | Andere uitgaves
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 162 min.
Aantekening
Extended collector's edition Bevat 3 versies van de film, een boodschap van Pandora, extra 45 min. verwijderde scènes + documentaire over het werk van de filmmakers Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626081074

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Over James Cameron

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

James Francis (Jim) Cameron (Kapuskasing (Ontario), 16 augustus 1954) is een Canadese filmregisseur, filmproducent, televisieproducent, scenarioschrijver, editor en documentairemaker. Tot de films die op zijn naam staan behoren kassuccessen als Titanic, Avatar, Aliens en The Terminator.

Biografie

James Cameron werd geboren in Kapuskasing in de Canadese provincie Ontario. In 1971 verhuisde hij met zijn familie naar Brea, Californië. Cameron ging natuurkunde studeren aan de California State University - Fullerton.

Zijn eerste filmavonturen waren als scriptschrijver en artdirector onder Roger Corman. In 1981 regisseerde hij zijn eerste film, de horrorparodie Piranha 2: The Spawning. Hij schijnt door de opnames van deze film een zenuwinzinking te hebben gehad, waardoor hij nachtmerries kreeg. Deze nachtmerries werden de inspiratie voor zijn volgende project: The Terminator.

De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek