Een terminator van Het Verzet moet de toekomstige verzetsleider beschermen tegen een terminator van Skynet
Titel
Terminator 2 : judgment day
Regisseur
James Cameron 1954-
Acteur
Arnold Schwarzenegger 1947- Linda Hamilton Robert Patrick
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2008 | Andere uitgaven
1 blu-ray
Oorspr. opname
1991
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans
EAN
5050582576849

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Amerikaanse sciencefiction/actiefilm uit 1991 is het vervolg op 'The Terminator'* uit 1984 en tevens geregisseerd door James Cameron. In het eerste deel moest Terminator Arnold Schwarzenegger met alle mogelijke middelen voorkomen dat Sarah (Linda Hamilton) een zoon zou baren die de toekomstige verzetsleider zou worden. In dit tweede deel is het Schwarzeneggers taak in opdracht van het Verzet om de inmiddels geboren zoon te beschermen tegen een terminator (Robert Patrick) van een geavanceerder type gestuurd door Skynet. Indertijd enthousiaste reacties van de recensenten. Jan Meijs in de Filmkrant: 'Schwarzenegger speelt (...) weer overtuigend, maar met een knipoog (...). Regisseur James Cameron is daar (om het succes van the Terminator te overtreffen met zijn honderden technische medewerkers voortreffelijk in geslaagd.' Huib Stam (Volkskrant): '(...) het scenario is technisch en inhoudelijk zonder meer intelligent en wat betreft special effects en geluid innovatief.' Dan Mancini …Lees verder

Over James Cameron

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

James Francis (Jim) Cameron (Kapuskasing (Ontario), 16 augustus 1954) is een Canadese filmregisseur, filmproducent, televisieproducent, scenarioschrijver, editor en documentairemaker. Tot de films die op zijn naam staan behoren kassuccessen als Titanic, Avatar, Aliens en The Terminator.

Biografie

James Cameron werd geboren in Kapuskasing in de Canadese provincie Ontario. In 1971 verhuisde hij met zijn familie naar Brea, Californië. Cameron ging natuurkunde studeren aan de California State University - Fullerton.

Zijn eerste filmavonturen waren als scriptschrijver en artdirector onder Roger Corman. In 1981 regisseerde hij zijn eerste film, de horrorparodie Piranha 2: The Spawning. Hij schijnt door de opnames van deze film een zenuwinzinking te hebben gehad, waardoor hij nachtmerries kreeg. Deze nachtmerries werden de inspiratie voor zijn volgende project: The Terminator.

De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek