Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het boek der poorten

James Clemens (auteur), Karin Schuitemaker (vertaler)
Elena en haar strijdmakkers verspreiden zich in groepjes over het Land om in hun strijd tegen het Zwarte Hart de Weerpoorten te vernietigen, die de bron vormen van duistere magie.
Titel
Het boek der poorten
Auteur
James Clemens
Vertaler
Karin Schuitemaker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wit'ch gate
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012 | Andere uitgaves
558 p. : ill.
ISBN
9789024550845 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het vierde deel van Verboden & Verbannen leidt de lezer weer naar andere streken van Alasea. De eerste veldslag is gewonnen, maar de Duistere heeft nog altijd de grootste macht en hoewel zijn duistere plannen vertraagd zijn, lijkt zijn uiteindelijke overwinning nog altijd erg waarschijnlijk.

In Het boek der poorten ontdekken Elena en haar medestanders de bron van de kracht van de Duistere. Ze splitsen hun gezelschap op in drie groepen, die ieder een van de poorten tot de duistere magie moeten vernietigen. Op die manier zorgt schrijver James Clemens ervoor dat het verhaal en de compositie voldoende afwisselend zijn. Doordat Clemens zijn verhaal toch wat traag en enigszins monotoon vertelt, wordt die afwisseling echter ten dele teniet gedaan. Zeker wanneer je dit opnieuw erg lijvige vierde deel snel na het derde deel leest, gaat het gebrek aan echte verrassing een beetje tegenstaan en vooral de vele herhalingen zijn dan overbodig en vertragend.

Net als in d…Lees verder
In hun voortdurende strijd tegen het Zwarte Hart, dat het land en al het leven bedreigt, moeten Elena en haar strijdmakkers zich opsplitsen. Want de Weerpoorten, de bron van duistere magie, moeten worden vernietigd, maar liggen verspreid over het gehele Land. Vierde van de vijf delen van 'Verboden & verbannen'. Net als in eerdere delen wordt een synopsis en een lijst van dramatis personae node gemist. Het duurt dan ook even voor men weer in het verhaal zit. De personages blijven vlak en ontwikkelen zich ook niet verder. Daardoor worden de gebeurtenissen, hoewel die elkaar in aangenaam hoog tempo opvolgen, enigszins ervaren als een herhaling van zetten. Het was beter geweest als deze serie geen vijf, maar twee of drie delen beslagen had. Maar mensen die de eerdere delen gelezen hebben, zullen genieten van dit vervolgdeel. Matige vertaling. Kleine druk.

Over James Clemens

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia