Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het boek der sterren

James Clemens (auteur), Karin Schuitemaker (vertaler)
Om het Land te redden moet de laatste Weerpoort worden vernietigd; Elena en haar gezelschap maken zich op voor de eindstrijd.
Titel
Het boek der sterren
Auteur
James Clemens
Vertaler
Karin Schuitemaker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wit'ch star
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012 | Andere uitgaves
607 p. : ill.
ISBN
9789024550982 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijfde en laatste deel van een fantasyserie. Om het Land te redden, moet de laatste Weerpoort worden vernietigd. Maar is het de prijs waard? Elena en haar gezelschap maken zich op voor de eindstrijd. Inmiddels kennen we alle personen goed en wordt een synopsis niet meer zo gemist. Maar omdat nu tamelijk voorspelbaar is wie blijft leven en wie sterft, is het verhaal niet spannend meer. Het tempo ligt onveranderlijk hoog en er zijn nog steeds originele ideeën te vinden, maar iets toevoegen aan voorgaande delen doet het boek niet, zelfs niet aan het slot. Kleine druk; met een kaartje. Dit laatste deel is niet los leesbaar.

Over James Clemens

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia