Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het boek der stormen

James Clemens (auteur), Karin Schuitemaker (vertaler)
Elaine probeert temidden van de voortdurende strijd tegen het Zwarte Hart en haar eigen ontluikende magie haar bonte verzameling medestrijders bij elkaar te houden.
Titel
Het boek der stormen
Auteur
James Clemens
Vertaler
Karin Schuitemaker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wit'ch storm
Editie
9
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2012 | Andere uitgaves
511 p. : ill.
ISBN
9789024550708 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het tweede deel van 'Verboden & verbannen' verhaalt James Clemens de verdere queeste van Elena en haar groepje metgezellen. Hun tocht naar grotere macht om daarmee het Duistere Hart dat Alasea overheerst te kunnen verslaan, zoals de legenden voorspellen. Uiteraard zijn er vele gevaren op hun weg en moet er geregeld strijd worden geleverd tegen de vazallen van het Duister. Gelukkig duikt er ook hulp op, eerst in de gedaante van Elena's tante Mycelle, ook een heks, later, wanneer het gezelschap in twee groepen uiteen is gevallen, in de gedaante van de moerasheks Cassa Dar, een dwerg. Dat is, ondanks de kracht en macht van Elena's vrienden -- een elf, een trol, twee vormveranderaars, een nymf, de onsterfelijke Erril, de bergbewoner Kral -- ook wel nodig, want Elena moet nog altijd leren haar magie te hanteren.

Door deze verhaallijn weeft Clemens twee andere verhaallijnen, die van Joach, de door een zwarte magiër ontvoerde broer van Elena, en die van Sywen en Kast, een meermin e…Lees verder
Het tweede deel van de vijfdelige serie 'Verboden & verbannen'. Elena en haar reisgenoten zetten hun queeste om het Zwarte Hart te verslaan voort. Net als in deel een blijft het tempo erin. Nog steeds is het verhaal niet origineel (jonge heldin trekt tegen wil en dank ten strijde tegen het Ultieme Kwaad), maar nieuwe boeiende personages worden opgevoerd temidden van de toch al bonte verzameling; het is spannend, goed te volgen en prima leesbaar. Matige vertaling: plaatsnamen worden niet vertaald, zodat we niet lang nadat we uit het dorp Shadowbrook vertrokken zijn, in het moerasstadje Drywater terechtkomen. Ook wordt 'its' consequent vertaald met 'zijn', terwijl het telkens een vrouwelijk 'it' betreft. Hier en daar zijn woorden weggevallen. Maar de vaart van het verhaal, een zeldzaamheid in hedendaagse fantasy, doet zulke irritaties snel vergeten. Niet los leesbaar. Kleine druk.

Over James Clemens

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia