Boek
Nederlands

Het boek van vuur

James Clemens (auteur), Karin Schuitemaker (vertaler)
Een jonge vrouw is onwetend van het feit dat ze de erfgename is van oude magie, totdat er vreemde dingen gebeuren en nog vreemder figuren haar en haar familie het leven zuur komen maken.
Titel
Het boek van vuur
Auteur
James Clemens
Vertaler
Karin Schuitemaker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wit'ch fire
Editie
10
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2012 | Andere uitgaves
399 p.
ISBN
9789024550678 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is niet ideaal om met het vijfde deel van een reeks te beginnen, zeker niet wanneer het "the stunning final volume" is, al is bij fantasy dat 'final' vaak betrekkelijk en zet ook Clemens in zijn Het boek van vuur aan het eind de deur naar een nieuwe reeks wijd open. Vier delen voorgeschiedenis zijn je als lezer niet bekend en sommige gebeurtenissen komen daardoor wat uit de lucht vallen, sommige relaties zijn niet meteen duidelijk en missen diepgang.

De positieve krachten in de wereld, bestaande uit een breed scala aan sprookjeswezens als elfen, nimfen, dwergen, zeemeerminnen, vormveranderaars als weerwolven en zelfs draken, maken zich onder leiding van de heks Elena op voor de laatste, definitieve veldslag met het grote Kwaad, het Zwarte Hart. De komst van de spion Harlequin verhoogt de urgentie door het bericht dat de Zwarte een "Weirgate" zal gaan activeren. Deze strijd tegen de Zwarte ziet er nogal hopeloos uit, vooral wanneer Elena en haar meest vooraanstaande b…Lees verder
Deel een van een vijfdelige serie. Een jonge vrouw is onwetend van het feit dat ze de erfgenaam is van oude magie, tot er vreemde dingen gebeuren en nog vreemder figuren haar en haar familie het leven zuur komen maken. Elena wordt al snel gehaat en bewonderd, beide geheel tegen haar zin. Een groep vreemde mensen verzamelt zich rond haar; twee vormveranderaars die vastzitten in hun vorm, een soort elf; één half reus, half mens (althans, dat denkt hij) en een queeste komt van de grond. Het verhaal heeft een hoog tempo en verveelt geen moment, hoewel de originaliteit buiten de achtergrond van de personages vooralsnog ver te zoeken is. De klassieke fout van de heel slechte (en lelijke, en onderling verdeelde) slechteriken is het storendst daaraan. Zulke antagonisten blijven altijd vlak. Aardige vertaling, behalve de namen. Waarom Fardale niet gewoon weergegeven als 'Verdal'? Die betekenis wordt expliciet genoemd. Het geworstel van Elena met haar nieuwe krachten is veelbelovend voor de vol…Lees verder

Over James Clemens

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia