Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De doodskuur

James Dashner (auteur), Rogier van Kappel (vertaler)
+1
De doodskuur
×
De doodskuur De doodskuur
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Thomas en zijn vrienden worden gebruikt in een zoektocht naar een medicijn tegen een besmettelijke ziekte. Ze willen hiervoor niet worden opgeofferd en verzetten zich tot het uiterste. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De doodskuur
Auteur
James Dashner 1972-
Vertaler
Rogier van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The death cure
Uitgever
Amsterdam: Q, 2018 | Andere uitgaven
366 p.
ISBN
9789021408422 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thomas heeft al de nodige beproevingen getrotseerd: hij ontsnapte uit het labyrint en overleefde de Schroei. Hij wordt op de huid gezeten door WICKED, een door de overheid opgezette organisatie die de hersenactiviteit van immunen voor een besmettelijke ziekte in kaart moet brengen. Van alle proefpersonen is Thomas dé uitverkorene. Thomas en zijn vrienden ontsnappen en sluiten zich aan bij een tegengroepering. Maar is WICKED wel synoniem van het kwaad? Niets is wat het lijkt, is het motto. Laatste deel van de Labyrintrenner-trilogie, een dystopische reeks voor Young Adults. Nadruk ligt op actie en minder op karakterontwikkeling. Het niveau van met name het eerste deel wordt niet gehaald. Daarin speelden mysterie en origineel taalgebruik een grote(re) rol. De 73 hoofdstukken eindigen dikwijls met een spannende slotzin. De epiloog geeft een plausibele verklaring van de geheime organisatie. Gezien de bekendheid, onder meer vanwege de verfilming*, zal deze serie veel gelezen worden. Vanaf …Lees verder

Over James Dashner

CC BY 3.0 - Foto van/door Nihonjoe

James Dashner (Austell, 26 november 1972) is een Amerikaans auteur van boeken voor jongvolwassenen. Zijn bekendste werk is de trilogie De labyrintrenner.

Biografie

Dashner studeerde aan de Brigham Young-universiteit, waar hij een masterdiploma in boekhouden behaalde. Hij woont met zijn echtgenote en zijn vier kinderen in de Rocky Mountains.

Nominaties en prijzen

  • 2008: Whitney Awards, Beste jeugdroman, The 13th Reality
  • 2011: ALA Best Fiction for Young Adults, De labyrintrenner
  • 2012: Young Reader's Choice Award, De labyrintrenner

Bibliografie

De Jimmy Fincher Saga
  • A Door in the Woods (2003)
  • A Gift of Ice (2004)
  • The Tower of Air (2004)
  • War of the Black Curtain (2005)
De 13…Lees verder op Wikipedia

Suggesties