Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De viruscode

James Dashner (auteur), Rogier van Kappel (vertaler)
+1
De viruscode
×
De viruscode De viruscode
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Thomas verblijft als proefpersoon bij de organisatie WICKED. Hij wil helpen een serum te vinden tegen het besmettelijke virus de Vuring, dat de mensheid bedreigt. Maar langzaamaan ontdekt Thomas wat de ware plannen van de organisatie zijn. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De viruscode
Auteur
James Dashner 1972-
Vertaler
Rogier van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fever code
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2016
349 p.
Aantekening
2e prequel van De labyrintrenner
ISBN
9789021400129 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het besmettelijke virus de Vuring vernietigt de mensheid. Het tast de hersenen van mensen aan. De organisatie WICKED probeert een serum te vinden dat dit virus kan bestrijden. Daarvoor zijn proefpersonen nodig en Thomas is er één van. Hij verblijft jaren bij de organisatie, doet testen, krijgt een implantaat in zijn hoofd en denkt het enige kind te zijn dat getest wordt. Niets is minder waar. Langzaam ontdekt Thomas wie de andere kinderen zijn en wat de organisatie WICKED echt wil. Dit boek is een voorloper (de tweede prequel, na 'De moordopdracht'*) op de succesvolle en verfilmde serie de 'Labyrintrenner'. Het zou vooral moeten verklaren wat er is gebeurd voorafgaand aan het verblijf van Thomas in het labyrint. Het verhaal gaat eindeloos over de testen die Thomas ondergaat. Het begint pas interessant te worden als Thomas de andere kinderen ontmoet en meedoet aan het ontwerpen van het labyrint. De schrijver probeert van alles te verklaren uit vorige boeken. Het verhaal wordt daardoor …Lees verder

Over James Dashner

CC BY 3.0 - Foto van/door Nihonjoe

James Dashner (Austell, 26 november 1972) is een Amerikaans auteur van boeken voor jongvolwassenen. Zijn bekendste werk is de trilogie De labyrintrenner.

Biografie

Dashner studeerde aan de Brigham Young-universiteit, waar hij een masterdiploma in boekhouden behaalde. Hij woont met zijn echtgenote en zijn vier kinderen in de Rocky Mountains.

Nominaties en prijzen

  • 2008: Whitney Awards, Beste jeugdroman, The 13th Reality
  • 2011: ALA Best Fiction for Young Adults, De labyrintrenner
  • 2012: Young Reader's Choice Award, De labyrintrenner

Bibliografie

De Jimmy Fincher Saga
  • A Door in the Woods (2003)
  • A Gift of Ice (2004)
  • The Tower of Air (2004)
  • War of the Black Curtain (…Lees verder op Wikipedia