Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Geestesoog

James Dashner (auteur), Rogier van Kappel (vertaler)
Michael, een fanatieke gamer en hacker, brengt veel tijd door in de virtuele wereld VirtNet. Daar blijkt ineens een gevaarlijke cyberterrorist actief te zijn. Michaels hulp wordt ingeroepen om deze Kaine op te sporen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Hacken
Titel
Geestesoog
Auteur
James Dashner 1972-
Vertaler
Rogier van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eye of minds
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Q, 2015
287 p.
ISBN
9789021400068 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gamer en hacker Michael brengt meer tijd door in de virtuele wereld (VirtNet) dan in de werkelijke wereld. Toezichthouders van VirtNet ontdekken een speler (Kaine), die andere spelers gijzelt binnen de virtuele wereld en hen hersendood laat terugkeren in de echte wereld. Omdat hackers het beste kunnen worden opgespoord door andere hackers, wordt Michael gevraagd om cyberterrorist Kaine, het gevaarlijkste personage dat er in de virtuele wereld te bedenken valt, op te sporen en te verslaan. Michael neemt de uitdaging aan. Hij wordt bijgestaan door twee virtuele vrienden. Vlot leesbaar, actievol sciencefictionverhaal in getitelde hoofdstukken, met een grote hoeveelheid geweld (gevechten, aanvallen van monsters, oorlogsscenario’s, griezelige omgevingen, enz.). Net als in een computerspel betekent ‘dood’ dat het personage terug is bij het begin. De beschrijving van de virtuele wereld is beeldend, de plot is prima, maar de beschrijving van de personages is erg oppervlakkig. Dit spannende ee…Lees verder

Over James Dashner

CC BY 3.0 - Foto van/door Nihonjoe

James Dashner (Austell, 26 november 1972) is een Amerikaans auteur van boeken voor jongvolwassenen. Zijn bekendste werk is de trilogie De labyrintrenner.

Biografie

Dashner studeerde aan de Brigham Young-universiteit, waar hij een masterdiploma in boekhouden behaalde. Hij woont met zijn echtgenote en zijn vier kinderen in de Rocky Mountains.

Nominaties en prijzen

  • 2008: Whitney Awards, Beste jeugdroman, The 13th Reality
  • 2011: ALA Best Fiction for Young Adults, De labyrintrenner
  • 2012: Young Reader's Choice Award, De labyrintrenner

Bibliografie

De Jimmy Fincher Saga
  • A Door in the Woods (2003)
  • A Gift of Ice (2004)
  • The Tower of Air (2004)
  • War of the Black Curtain (2005)
De 13…Lees verder op Wikipedia

Suggesties