Zes losstaande verhalen, met als gemeenschappelijke factor een zilverkleurig pistool
Taal
Engels
Parallelle titel
Robert Altman presents : Gun
Uitgever
RCV, 2008
3 dvd-video's
Oorspr. opname
1997
Speelduur
ca. 360 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045217600

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een zesdelige televisieserie uit 1997, geproduceerd door de bekende Amerikaanse filmmaker Robert Altman (Gosford Park, Bonanza). Het zijn zes losstaande verhalen, met als gemeenschappelijke factor een zilverkleurig pistool, dat steeds een andere eigenaar heeft en een belangrijke rol speelt in het verhaal. Per aflevering is er een andere, soms bekende, regisseur, en andere acteurs, ook deels bekende. De vierde aflevering, 'All the president's women' werd geregisseerd door Altman zelf. Bill Johnson (Randy Quaid) is voorzitter van een golfclub en een echte carrièreman en rokkenjager. Een van zijn vriendinnen (Daryl Hannah) ontvangt een pakketje met daarin het pistool, twee andere vrouwen ontvangen kogels. Wie heeft het op Bill gemunt? De afleveringen zijn wisselend van kwaliteit wat betreft verhaal en acteurs. Er zijn geen extra's.

Over James Gandolfini

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

James Joseph (Jim) Gandolfini jr. (Westwood (New Jersey), 18 september 1961 – Rome, 19 juni 2013) was een Amerikaans film- en televisieacteur van Italiaanse afkomst. Met zijn rol als hoofdpersonage Tony Soprano in The Sopranos werd hij wereldberoemd. Hij won er onder meer drie Emmy Awards en een Golden Globe mee.

Biografie

Gandolfini begon met acteren in het New York Theater, waar hij onder meer in A Streetcar Named Desire van Tennessee Williams speelde. In 1992 maakte hij zijn filmdebuut als Tony Baldessari in A Stranger Among Us.

Na in films zowel sympathieke als slechte personages gespeeld te hebben, kreeg Gandolfini in 1999 de rol van het hoofdpersonage Tony Soprano in de serie The Sopranos. Tony gaat als maffiabaas over lijken, maar komt zo met zichzelf in de knoop dat hij daarvoor een psychiater opzoekt. De door Gandolfini gedragen serie bleef van 1999 tot 2007 op de televisie en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties