Soapserie rondom de keurige familie Soprano in New Yersey. Zij bestiert het huishouden, hij is een maffiabaas.
Titel
The Sopranos. Seizoen 3
Acteur
James Gandolfini Lorraine Bracco Edie Falco
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2009
4 dvd-video's
Speelduur
ca. 754 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Fins, Grieks, Hongaars, Noors, Portugees, Zweeds, Turks, Pools, Tsjechisch, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888036808

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 3* (2001) van de tv-serie over een Amerikaanse maffiafamilie, geschreven en geregisseerd door David Chase. Alles draait in de serie om het werk en privéleven van gangsterbaas Tony Soprano (James Gandolfini). Die combinatie en de spitsvondige dialogen maakt de Sopranos tot een serie die zich nauwelijks laat vergelijken met enig andere televisieserie of film. Cinema.nl: ‘IJzersterke serie, die regelmatig wordt genoemd als de beste serie aller tijden. Voor een belangrijk deel komt dat op het conto van de uitstekende Gandolfini, die van Tony een mooi, gelaagd personage maakt, en die zijn personage in één scène geloofwaardig een scala van emoties kan laten etaleren.’ De serie heeft diverse Emmy's en Golden Globe-awards op zijn naam geschreven. Dit seizoen bevat 13 afleveringen.

Over James Gandolfini

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

James Joseph (Jim) Gandolfini jr. (Westwood (New Jersey), 18 september 1961 – Rome, 19 juni 2013) was een Amerikaans film- en televisieacteur van Italiaanse afkomst. Met zijn rol als hoofdpersonage Tony Soprano in The Sopranos werd hij wereldberoemd. Hij won er onder meer drie Emmy Awards en een Golden Globe mee.

Biografie

Gandolfini begon met acteren in het New York Theater, waar hij onder meer in A Streetcar Named Desire van Tennessee Williams speelde. In 1992 maakte hij zijn filmdebuut als Tony Baldessari in A Stranger Among Us.

Na in films zowel sympathieke als slechte personages gespeeld te hebben, kreeg Gandolfini in 1999 de rol van het hoofdpersonage Tony Soprano in de serie The Sopranos. Tony gaat als maffiabaas over lijken, maar komt zo met zichzelf in de knoop dat hij daarvoor een psychiater opzoekt. De door Gandolfini gedragen serie bleef van 1999 tot 2007 op de televisie en w…Lees verder op Wikipedia