Boek
Nederlands

Brontorina

James Howe (auteur), Randy Cecil (illustrator)
+1
Brontorina
×
Brontorina Brontorina

Brontorina

James Howe (auteur), Randy Cecil (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dinosaurus Brontorina wil graag leren dansen. Ze meldt zich aan bij de balletschool van madame Lucille. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in olieverf. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen, Ballet
Titel
Brontorina
Auteur
James Howe
Illustrator
Randy Cecil
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Brontorina
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789047703334 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Beweging - Sport (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Brontorina droomt ervan om een bekende ballerina te worden. Ze heeft zelfs de naam van een ballerina, vindt ze zelf. Er is maar één probleem: Brontorina Apatosaurus is een enorm grote dinosaurus. Toch meldt ze zich vol goede moed aan bij de balletschool van Madame Lucille. 'Ik ben een dinosaurus, maar in mijn hart ben ik een ballerina'. Aanvankelijk wordt ze nogal sceptisch onthaald, maar al gauw zwicht Madame Lucille onder Brontorina's vastberadenheid en het enthousiasme van haar andere leerlingen. 'Welkom bij Madame Lucilles balletschool', laat de directrice in hoogsteigen persoon weten. 'Kijk je wel uit dat je de anderen niet plet?' Op de volgende bladzijden doen de grappige tekeningen van Randy Cecil hun werk. Tekst is bijna overbodig. We zien hoe een gigantisch beest heel elegant een plié, een revelé en een arabesque uitvoert. Het verschil in grootte tussen de dinosaurus en de dansende kinderen wekt terecht hilariteit op. Cecil kan met enkele stipjes en streepjes een gamma aan em…Lees verder
Brontorina is een dinosaurus met een droom: ze wil heel graag leren dansen en daarom maakt ze haar opwachting bij de balletstudio van madame Lucille. Die wijst haar eerst af, want ze is te groot en te zwaar en bovendien heeft ze geen goede schoentjes. Ze wordt toch aangenomen, op voorspraak van twee van madame Lucilles leerlingen en door Brontorina's eigen vasthoudendheid: 'In mijn hart ben ik een ballerina.' en 'Mijn naam klinkt zelfs als een ballerina.' Brontorina doet alle balletoefeningen die de kinderen doen mee. Maar de studio is niet berekend op zo'n kolossale leerling en daarom volgt aan het eind een bijzondere oplossing. Een zeer origineel en humoristisch prentenboek waarbij de pastelkleurige grappige tekeningen in olieverf, die bijna allemaal twee bladzijden beslaan, een warme sfeer oproepen. Mooie grafische vlakindeling en goede dosering van tekst en illustraties, waarbij zelfs de lila schutbladen en de binnenkant van het omslag worden meegenomen in de totale kleurimpressie…Lees verder

Brontorina

Brontorina heeft maar één droom en dat is dansen. ‘Dat kan toch helemaal niet,’ krijgt ze te horen, ‘je bent een dinosaurus!’ Maar Brontorina is in haar hart een ballerina en Madame Lucille van de balletschool besluit haar een kans te geven. Dat de lessen niet allemaal even vlot verlopen, kan je wel denken, want Brontorina is groot en ze heeft ook geen goede schoentjes.
Eindelijk eens een meisjesboek met een dinosauriër in de hoofdrol! 'Brontorina' is een geestig en fantasierijk verhaal met grappige tekeningen in zachte kleuren, gedomineerd door de grote dino, die enthousiast en elegant over de bladzijden danst, maar tegelijk toch bijna letterlijk uit de ruimte barst. Een speels en origineel geheel met een positieve inslag. Alles is mogelijk zolang we maar allemaal ruimdenkend zijn en samen op zoek gaan naar een creatieve oplossing.