Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De postbode belt altijd tweemaal

James M. Cain (auteur), Else Hoog (vertaler)
Een jonge zwerver komt op zekere dag bij een wegrestaurant terecht en begint een verhouding met de vrouw van de eigenaar, een Griek; samen met haar beraamt hij een plan om hem uit de weg te ruimen.
Titel
De postbode belt altijd tweemaal
Auteur
James M. Cain
Vertaler
Else Hoog
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The postman always rings twice
Uitgever
Amersfoort: Colibri, [2018] | Andere uitgaven
184 p. ; 15 cm
ISBN
9789045340135 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge zwerver belandt op zekere dag bij een wegrestaurant dat wordt beheerd door een Griek en zijn veel jongere Amerikaanse vrouw Cora. Een verhouding tussen de zwerver en Cora is onvermijdelijk en er wordt een plan beraamd om de Griek om zeep te brengen. Een eerste poging mislukt, een tweede enige tijd later, heeft meer succes. Helaas heeft deze moord voor beiden onvoorziene gevolgen. Psychologische thriller die wil laten zien hoe een mens in bepaalde omstandigheden tot moord kan komen. Klassieke thriller die diverse malen verfilmd is. Klein formaat boek, kleine druk.

Over James M. Cain

James M. Cain (Annapolis (Maryland), 1 juli 1892 – University Park (Maryland), 27 oktober 1977) was een Amerikaans romanschrijver, scenarist en journalist. Hij was een van de bekendste schrijvers van hard-boiledromans, waarvan er verschillende verfilmd werden.

Biografie

James Mallahan Cain debuteerde in 1934 met The Postman Always Rings Twice, een voortreffelijk voorbeeld van de onder invloed van Ernest Hemingway ontstane ‘tough novel’. Dit boek werd bewerkt voor toneel (1936) en voor opera (1982). Daarnaast werd het boek vijfmaal verfilmd.

De titel van de roman slaat niet op de inhoud – een fatale liefdesgeschiedenis – maar op het feit dat het manuscript door vele uitgevers werd geretourneerd vóór het uiteindelijk werd gepubliceerd. In 1935 werd een Nederlandse vertaling van de dichter J.C. Bloem uitgegeven onder de titel Niemand ontkomt zijn noodlot.

Select…Lees verder op Wikipedia

Suggesties