Boek
Engels

Four blind mice

James Patterson (auteur)

Four blind mice

In de reeks:
Genre:
Alex Cross spant zich in om een Vietnam-veteraan vrij te pleiten van een driedubbele moord.
Titel
Four blind mice
Auteur
James Patterson 1947-
Taal
Engels
Uitgever
London: Headline, 2003 | Andere uitgaves
404 p.
ISBN
0-7472-6692-1
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Detective Alex Cross, bekend uit eerdere thrillers, besluit nog een laatste zaak op zich te nemen: zijn vriend Samson heeft een vriend die ten onrechte beschuldigd wordt van een driedubbele moord, waarbij de slachtoffers met verf besmeurd zijn. Cross en Samson ontdekken dat er vergelijkbare moorden zijn gepleegd, allen door mannen met een Vietnam-verleden. In 115 korte hoofdstukken, waarbij het perspectief steeds wisselt, komen ze de werkelijke moordenaars steeds dichter op het spoor. Als ze de naam van de opdrachtgever leren kennen, worden ze bijna zelf het slachtoffer. Het is een spannend, geloofwaardig verhaal voor een groot publiek, waarin de gruweldaden niet onnodig worden uitgesponnen. Van Patterson verschenen eerder o.a. '1st to die' en '2nd chance'*. Pocket met goede letter en marges.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia