Boek Nederlands

Het negende oordeel

James Patterson (auteur), Maxine Paetro (auteur), Waldemar Noe (vertaler)
+1
Het negende oordeel
×
Het negende oordeel Het negende oordeel

Het negende oordeel

James Patterson (auteur), Maxine Paetro (auteur), Waldemar Noe (vertaler)
Genre:
In de reeks:
Detective Lindsey Boxer krijgt te maken met de moord op een moeder en haar baby, terwijl diezelfde nacht ook de vrouw van een bekende acteur wordt vermoord.
Titel
Het negende oordeel
Auteur
James Patterson 1947- Maxine Paetro
Vertaler
Waldemar Noe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 9th judgment
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2011
329 p.
ISBN
9789023467199 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves), Engels
Daisy: Nederlands
Braille: Nederlands
Grote letter: Nederlands

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een van de series die de bestsellerauteur James Patterson samen met zijn hulppennen bijeenschrijft is 'The Women's Murder Club'. Dit viertal carrièrevrouwen is nu toch ook al goed voor negen thrillers, een aantal dat in de massaproductie van Patterson niet opvalt, spijtig genoeg ook niet door originaliteit. Korte hoofdstukken, dito zinnen, weinig uitgediepte personages en twee losjes met elkaar verbonden verhaallijnen, maken Het negende oordeel wel herkenbaar voor de Patterson-lezer maar het blijft thrillerpulp.

Zoals in de meeste boeken van deze serie is het hoofdpersonage de één meter tachtig lange blondine Lindsay Boxer. Een brigadier in San Francisco die van actie houdt en promoties aan zich laat voorbijgaan. Zoals dat met de vrouwen van Patterson meestal gaat, is haar liefdesleven wat gecompliceerd, maar na een korte relatie woont ze nu toch samen met een veiligheidsadviseur. Haar vriendin goudklokje Claire doet het nu met haar partner maar de misdaadjournaliste in …Lees verder
De politie van San Francisco heeft het druk. Een juwelendief heeft waarschijnlijk de vrouw van een beroemde filmster vermoord en een onbekende man vermoordt vrouwen met kleine kinderen. Door de hoge werkdruk bij de politie dreigt het onderzoek vast te lopen. Hoewel brigadier Lindsay oververmoeid is en hard toe aan vakantie, gaat ze in op de eis van de moordenaar om losgeld te overhandigen. Deze thriller is er een uit de serie Women’s murder club: vier vriendinnen in San Francisco die bij moorden betrokken raken als politieagent, officier van justitie, patholoog of journaliste. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het oogpunt van de juwelendief, de brigadier en de moordenaar. Het is snel duidelijk wat de rol van iedereen is, maar de ontknoping is verrassend. Een spannende en verrassende thriller, een van de betere van deze schrijver. Vrij kleine druk.