Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het zesde slachtoffer

James Patterson (auteur)
+1
Het zesde slachtoffer
×
Het zesde slachtoffer Het zesde slachtoffer

Het zesde slachtoffer

James Patterson (auteur)
In de reeks:
Genre:
Een jonge Amerikaanse politievrouw onderzoekt enkele moorden op een veerboot en de verdwijning van een paar kinderen.
Titel
Het zesde slachtoffer
Auteur
James Patterson 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 6th target
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011 | Andere uitgaves
ISBN
9789046114100 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

James Patterson is een populaire veelschrijver van thrillers die meer en meer keurig seriewerk worden. Naast de 'Alex Cross'-reeks heeft hij een andere lijn ontwikkeld met de 'Women's Murder Club'. Het zesde slachtoffer is al het zesde boek over deze vier carrièrevrouwen die de misdaad in San Francisco bestrijden. Lindsay Boxer, inspecteur moordzaken, is ook nu weer het onmisbare hoofdpersonage, terwijl haar vriendinnen met moeite in het verhaal ingepast kunnen worden. Om de advocate, de journaliste en de hoofdpatholoog-anatoom toch ook een rol te laten spelen, heeft de auteur een aantal losstaande subplots ontwikkeld die moeilijk in het groter geheel ingepast worden en te veel herhalingen opleveren.

Het verhaal begint veelbelovend als een gestoorde dagjestoerist amok maakt en een bloedbad aanricht op een aanleggende veerboot. Onder de slachtoffers die het overleven, bevindt zich een lid van de 'Women's Murder Club', en Lindsay Boxer is vastberaden de dader voor de recht…Lees verder
Zesde deel uit Pattersons misdaadserie over de Women's Murder Club, een aantal vrouwen uit San Francisco dat op een wat onorthodoxe manier gezamenlijk misdaden oplost. In dit deel wordt politie-inspecteur Lindsay Boxer geconfronteerd met schietpartijen op een veerboot; een van de slachtoffers is een vriendin van haar uit de Women's Murder Club. Hiernaast krijgt zij te maken met de ontvoering van kinderen samen met hun nanny's. Spannende, lekker weglezende, geroutineerd geschreven misdaadroman met een aardig plot, wat romantiek en aandacht voor het privéleven van de hoofdpersonen. De 136 zeer korte hoofdstukjes, vaak eindigend met een cliffhanger, houden de vaart er goed in. Van de Women's Murder Club is inmiddels in Amerika een televisieserie gemaakt. De Amerikaanse auteur (1947) schreef ook de Alex Cross-serie. Pocket met zeer kleine druk en smalle bindmarge.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia