Een FBI-analiste gaat met onbetaald verlof nadat haar zus bij een brand in de slaapkamer omkwam. Ze gelooft in kwade opzet en ontdekt dat er nog meer van dit soort branden waren.
Titel
Onzichtbaar
Auteur
James Patterson 1947- David Ellis 1967-
Vertaler
Waldemar Noë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Invisible
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2018 | Andere uitgaven
395 p.
ISBN
9789403121505 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ik-figuur, Emmy Dockery, is FBI-analiste. Ze is met onbetaald verlof nadat haar zus bij een brand in de slaapkamer omkwam. Emmy gelooft in kwade opzet en ontdekt dat er nog meer van dit soort branden waren, over het land verspreid. Haar baas weigert medewerking, maar ze weet haar ex-verloofde, een oud-FBI-man, over te halen om via het Bureau een onderzoek te starten met een klein team. De branden blijken bedoeld om iets te verhullen. Als ze een jonge vrouw in een beveiligd huis onderbrengen, komt Emmy in levensgevaar. De bestsellerauteur levert met coauteur David Ellis (Guilty Wives) een vlotlezende, spannende thriller af. De korte hoofdstukken worden afgewisseld met ‘Graham-sessies’, passages van de kille moordenaar. Een geweldige stand alone thriller, met af en toe gruwelijke details, geloofwaardige, hoewel vrij vlakke karakters en een prima plot. Normale druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties