Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Over de grens

James Patterson (auteur), Waldemar Noe (vertaler)
Alex Cross stort zich op de zaak van de moord op een hoge politieman in Washington DC, terwijl een golf van moorden op criminelen zijn aandacht vraagt.
Titel
Over de grens
Auteur
James Patterson 1947-
Vertaler
Waldemar Noe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cross the line
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2017
398 p.
ISBN
9789023455363 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Washington DC wordt een hoge politieman vermoord. Psycholoog en rechercheur Alex Cross stort zich op de zaak. Maar dan volgt er een golf van moorden op criminelen die al zijn aandacht vergt. Op het moment dat de zaak volledig dreigt te ontsporen krijgen Alex en zijn team een gouden tip. Maar dan begint een race tegen de klok die de politiemensen maar net weten te winnen. Deel in een thrillerreeks met Alex Cross in de hoofdrol. Opnieuw toont Patterson (1947) zich een meesterverteller. Het tempo ligt hoog, de verwikkelingen buitelen over elkaar heen en er zijn genoeg plotwendingen om het geheel boeiend te houden, kortom alweer een ‘page turner’. Het perspectief wisselt, als vanouds, tussen Cross en een alwetende verteller. Ook deze keer is er de nodige aandacht voor de familie van Cross, inclusief zijn vrouw, Bree, voor de vaste fans, al kan het boek ook zonder voorkennis worden gelezen. Voor de liefhebbers van onder anderen Michael Connelly, Lee Child en Jonathan Kellerman.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia