Europa wordt opgeschrikt door moorden op jonge pasgetrouwde stelletjes die als kunstwerk achtergelaten worden in steden in diverse landen.
Titel
Partnerruil
Auteur
James Patterson 1947- Liza Marklund
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The postcard killers
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2012 | Andere uitgaven
327 p.
ISBN
9789023472049 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Europa wordt opgeschrikt door moorden op jonge pasgetrouwde stelletjes die als kunstwerk achtergelaten worden in steden in diverse landen. Na de moord op zijn dochter gaat rechercheur Kanon achter de daders aan; daarbij krijgt hij hulp van de Zweedse journaliste Dessie. Als de vermeende moordenaars zichzelf aangeven lijkt alles opgelost. Maar dan worden ze weer vrijgelaten. Spannende thriller, in een vliegende vaart geschreven door twee top(thriller)auteurs. Het taalgebruik is makkelijk, de hoofdstukken zijn kort en het verhaal dat zich voornamelijk in Zweden afspeelt, is goed te volgen. De verrassende wending halverwege (alles lijkt opgelost) zet de lezer op het verkeerde been, maar hij zal daarna snel door willen lezen tot de verrassende echte ontknoping. Het verhaal is verdeeld in 112 (!) heel korte hoofdstukken. Paperback met normale druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties