Boek
Engels

Violets are blue

James Patterson (auteur)

Violets are blue

In de reeks:
Genre:
Een psycholoog, die voor de Amerikaanse politie werkt, krijgt te maken met een serie vampier-moorden.
Titel
Violets are blue
Auteur
James Patterson 1947-
Taal
Engels
Uitgever
London: Headline, 2002 | Andere uitgaves
468 p.
ISBN
0-7472-6691-3
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alex Cross, een psycholoog die voor de politie werkt, krijgt te maken met een serie vampier-moorden. Op verschillende plaatsen in de VS vinden de moorden plaats. Bovendien wordt Cross achtervolgd door een maniak die hem wil vermoorden. Na een lange, spannende speurtocht worden de moordenaars gevonden en uitgeschakeld. De maniak die Cross achtervolgt, blijkt een collega te zijn, die door jaloezie verteerd wordt. De schrijver is erin geslaagd een zeer boeiend en spannend verhaal te schrijven. De dialogen zijn vlot geschreven, er is volop actie, en de spanning wordt steeds opgevoerd tot een bevredigende climax. Het verhaal is verdeeld in honderdzestien zeer korte hoofdstukken. Hoewel de uitslag voorspelbaar is, blijft de spanning tot het einde toe bewaard. Eerder verscheen 'Roses are red'*. Pocket met goede letter en marges en een ruime interlinie.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia