Daisy
Nederlands

Wie het laatst lacht

James Patterson (auteur)
+1
Wie het laatst lacht
×
Wie het laatst lacht Wie het laatst lacht

Wie het laatst lacht

In de reeks:
Een manisch-depressieve medewerker van de Britse ambassade in Washington speelt een sadistisch rollenspel op het internet.
Titel
Wie het laatst lacht
Auteur
James Patterson 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pop goes the weasel
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
11:30
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a477880

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 44-jarige Geoffrey Shafer werkt bij de inlichtingendienst op de Britse ambassade in Washington en speelt in zijn vrije tijd een sadistisch rollenspel op internet. Als de manisch-depressieve Shafer zijn zieke fantasieën in praktijk begint te brengen, krijgt hoofdrechercheur en psycholoog Alex Cross te maken met een psychopatische seriemoordenaar, die er ook in slaagt Cross' vriendin te ontvoeren. De lezer die zich niet stoort aan karikaturale personages, zwakke dialogen en een weinig originele schrijfstijl, maar vooral op zoek is naar spanning, komt volop aan zijn of haar trekken, hoewel de opbouw van het plot knapper is dan de afwikkeling. Het boek, waarvan de epiloog een vervolg niet uitsluit, telt maar liefst 124 hoofstukken, voorafgegaan door een tweedelige proloog, van gemiddeld twee bladzijden elk. Deze onderverdeling is enerzijds noodzakelijk voor de perspectiefwisseling tussen de beide hoofdpersonen en anderzijds brengt ze een zekere structuur aan. Pocketeditie, normale druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls…Lees verder op Wikipedia