Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het Mayamysterie

James Rollins (auteur)
+1
Het Mayamysterie
×
Het Mayamysterie Het Mayamysterie

Het Mayamysterie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jake Ransom (15) is de zoon van verdwenen archeologen. Tijdens een tentoonstelling van het werk van hun ouders, komen Jake en zijn zus in een parallelle wereld terecht. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Het Mayamysterie
Auteur
James Rollins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jake Ransom and the skull king's shadow
Editie
2
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2011 | Andere uitgaven
381 p. : ill.
ISBN
9789026127571 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De onder pseudoniem schrijvende auteur verhaalt in deze kloeke, wat warrige avonturenthriller in dertig hoofdstukken, verdeeld over vier delen, over Jake en zijn zus Kady. Hun ouders verdwenen jaren geleden op mysterieuze wijze op het Mexicaanse schiereiland Yucatan, ooit het domein van de Maya's. De kinderen krijgen een geheimzinnige envelop met notitieboekjes en een in tweeën gebroken Mayamunt. Tijdens een bezoek aan een Maya-expositie worden ze getransponeerd naar een gevaarlijke prehistorische jungle waar de Maya's in conflict zijn met de vileine Schedelkoning die de kinderen om onduidelijke redenen achtervolgt. Jake en Kady komen informatie over de verdwijning van hun ouders op het spoor, maar onduidelijk blijft of die nog leven. Zelfs voor een fictieboek doet de auteur wel erg veel concessies aan de historische juistheid van de inhoud: Maya's, sauriërs, Romeinen, Vikingen en Egyptenaren figureren gezamenlijk in dit met weetjes volgestouwde verhaal. Als de lezer zich daarover nie…Lees verder

Het Mayamysterie

Dr. Richard en dr. Penelope Ransom zijn de ouders van Jake en Kady. Zij ontdekten de Bottelberg, één van de meest afgelegen en ongastvrije archeologische vindplaatsen van de Mayacultuur. Zij legden een magistrale tombe bloot, vol relieken die van een onschatbare waarde zijn voor de geschiedenis van de Mayacultuur. Maar opeens verdwenen ze en tot op heden weten Jake en Kady niet of hun ouders nog leven of niet. Daarom worden de beide jongeren uitgenodigd op de opening van de opwindende tentoonstelling van de Mayaschatten uit de Nieuwe wereld, in het Britisch Museum. Jake en Kady mogen er als eregasten naartoe als eerbetoon aan hun ouders. Op de avond van de opening is er een zonsverduistering, die de Mayakalender trouwens voorspelde. Tijdens deze verduistering worden Jake en Kady weggekatapulteerd door de tijd en komen ze in een prehistorische jungle terecht waar de Maya's oorlog voeren tegen de Schedelkoning. Gaan Jake en Kady hun ouders vinden? En hoe raken ze terug in hun eigen tijd…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia