Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zandstorm

James Rollins (auteur)
+1
Zandstorm
×
Zandstorm Zandstorm
In de reeks:
Genre:
De agenten van Sigma Force en een aantal wetenschappers gaan op zoek naar de verdwenen stad Oebar in de woestijn van Oman waar zich antimaterie zou moeten bevinden.
Titel
Zandstorm
Auteur
James Rollins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sandstorm
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009 | Andere uitgaves
492 p.
ISBN
9789024528639

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Prequel‘ (proloog) op Rollins' actieserie over de agenten van Sigma Force (een geheime Amerikaanse antiterrorisme organisatie). In dit verhaal vliegt er een geheimzinnige lichtbol door de Arabische afdeling van het British Museum in Londen waarna een heftige explosie volgt. Het is het begin van een reeks avonturen rond een geheime bergplaats van antimaterie in de legendarische stad Oebar in de woestijn in Oman. Een spannende, vlotgeschreven avonturenthriller met een paar aantrekkelijke helden (van Sigma) en heldinnen en flink wat actie op wisselende (exotische) locaties. Rollins grossiert met succes in Indiana Jones-achtige thrillers (hij schreef ook de ‘verboeking’ van de laatste Indiana Jones-film uit 2008) met een mix van historische feiten en fictie, religie, wetenschap, geheime genootschappen, wereldbedreigende complotten en een vleugje romantiek. De plots zijn onwaarschijnlijk, maar worden met verve gebracht. Met een paar plattegronden en een nawoord van de auteur over de feite…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia