Blu-ray
Engels

The blacklist. Het complete derde seizoen

James Spader (acteur), Megan Boone (acteur), Diego Klattenhoff (acteur)
Voormalig overheidsagent Raymond “Red” Reddington, die jarenlang deals afsloot voor schimmige criminelen, besluit schoon schip te maken en de FBI te helpen bij de jacht op ongrijpbare criminelen.
Onderwerp
Schuld en boete, FBI
Titel
The blacklist. Het complete derde seizoen
Acteur
James Spader Megan Boone Diego Klattenhoff Harry Lennix
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2016
6 blu-ray's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
980 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609606591

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde seizoen van de succesvolle Amerikaanse misdaadserie (2014/2015). Raymond 'Red' Reddington (James Spader) is Amerika's meest gezocht crimineel. Heel vroeger was hij overheidsagent, maar al twintig jaar is hij 'The concierge of crime', de man achter de schermen die criminelen van over de hele wereld met elkaar in contact brengt. Wanneer hij wil stoppen en schoon schip maken, geeft hij zichzelf aan en gaat hij met de FBI op jacht naar de criminele kopstukken die hij gedurende zijn carrière op een zwarte lijst verzamelde. Hij doet dit op voorwaarde dat hij mag samenwerken met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen (Megan Boone). 'Het is helemaal de James Spader-show. (...) Verder is deze NBC-serie in zijn genre goed gemaakt: hoog tempo, strakke productie en afwisselende plots, met bruut geweld en bedreigingen die gemeten naar ander Amerikaans televisiewerk niet overdreven pompeus zijn', schrijft Ron Rijghard (NRC 9-9-'14) en geeft 4 sterren. Ook Brian Lowry (Variety.com) is positief: 'J…Lees verder

Over James Spader

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thibault

James Todd Spader (Boston, 7 februari 1960) is een Amerikaans acteur. Hij won onder meer drie Emmy Awards, een Satellite Award en de prijs voor beste acteur op het Filmfestival van Cannes. Daarnaast werd hij genomineerd voor onder meer een Golden Globe en meerdere Satellite Awards.

Leven

Spader is de zoon van Jean en Todd Spader. Voordat hij fulltime acteur werd heeft hij diverse werkzaamheden verricht, zoals yoga-instructeur en vrachtwagenchauffeur. Spader ontmoette zijn eerste vrouw, Victoria Kheel, in New York terwijl hij werkzaam was in een yoga-studio en zij trouwden in 1987. Samen hebben zij twee zoons, Elijah en Sebastian. Ze zijn gescheiden. Sinds 2008 is hij verloofd met Leslie Stefanson en zij hebben samen een kind.

Onder zijn vrienden staat hij bekend als "Jimmy". Spader heeft een slecht gezichtsvermogen en wijst er graag op dat, hoewel de personen die hij speelt vaak slecht zijn, hij in werkelijkheid een aardige, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties