De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren helpen een alleenstaande moeder met vier kinderen in een huis vol kwaadaardige geesten.
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
128 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888221129

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vervolg op de griezelfilm 'The conjuring'* (2013), opnieuw geregisseerd door James Wan (Fast & furious 7). De Amerikaanse paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) worden naar Londen geroepen, waar een alleenstaande moeder en haar vier kinderen lastiggevallen worden door de geest van een man die in hun huis gewoond heeft. Volgens de makers is de film gebaseerd op ware gebeurtenissen, het echtpaar Warren werd in de jaren zeventig en tachtig bekend door onder meer hun onderzoek van 'The Amityville horror', een massamoord in de staat New York. Kevin Toma (Volkskrant 2-6-'16) geeft 3 sterren: 'Wan hanteert de clichés vol flair, en bedenkt soms iets nieuws'. Marco Weijers (Telegraaf 2-6-'16) geeft 3 1/2 ster: 'Wan weet precies hoe hij de griezelknop op tien moet zetten. Zijn middelen zijn zelden origineel, maar wel effectief. De Australische regisseur bouwt daarmee zijn paranormale vertelling vakkundig op en kiest intussen vaker voor een beklemmende sf…Lees verder

Over James Wan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

James Wan (Kuching, 26 februari 1977) is een Chinees-Australische producer, filmregisseur en screenwriter van Chinees-Maleisische afkomst.

Wan verhuisde op jonge leeftijd van Maleisië naar het Westen van Australië. Het was zijn droom om horrorfilms te maken. Hij studeerde aan de Royal Melbourne Institute of Technology.

Voordat hij een kaskraker maakte, maakte hij eerst de film Stygian, met Shanon Young. Hiermee won hij de Best Guerrilla Film bij de Melbourne Underground Filmfestival in 2000.

Hij ontmoette Leigh Whannell, met wie hij in 2004 zijn eerste filmsucces, Saw beleefde. Het succes was groter dan verwacht, Saw begon als een low-budgetfilm, die uitgroeide tot een horrorfranchise. Wan stopte na Saw met het maken van vervolgfilms in deze franchise en liet dit over aan Gregg Hoffman. Aan Saw IV werkt hij mee als Executive Producer. In 2007 maakte Wan de horrorfilm Dead Silence en de actie-dramafilm Death Sentence. In…Lees verder op Wikipedia

Suggesties