Boek
Nederlands

100% Jamie-Lee

Jamie-Lee Six (auteur), Jan Ruysbergh (auteur)
+1
100% Jamie-Lee
×
100% Jamie-Lee 100% Jamie-Lee
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het Vlaamse tieneridool Jamie-Lee Six vertelt van alles over haar leven en geeft tips over o.a. kleding, make-up en haar kapsel. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 t/m 18 jaar.
Titel
100% Jamie-Lee
Auteur
Jamie-Lee Six Jan Ruysbergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2016
158 p. : ill.
ISBN
9789089316790 (paperback)
Plaatsingssuggestie
095.1 (SISO) Radio - Tv - Krant - Post - Telefoon (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor fans die alles over Jamie-Lee Six, het Vlaamse tieneridool, willen weten, zijn hier alle details. Van de eerste babyfoto’s, tot haar tienerkamer (met tips). Ze vertelt over o.a. fashion en beauty: ‘Zo blijf ik op de hoogte van de laatste weetjes’, ‘Dit trek ik aan in de lente, zomer, herfst en winter’ en ‘Beauty’ (Pukkelpaniek!). Alles over haar haar in Hairy-lee (Wat te doen bij een bad hair day?). Work out baby met Jamie-Lee’s eigen sportschema! Dan het hoofdstuk Holiday, ‘Ik ben een enorme fan van sneeuw!’ en ‘Dit neem ik mee’. Dan nog ‘Mijn favoriete eten’, ‘mijn hobby’s’ en ‘hoe ik party’. Bijzonder is het hoofdstuk 'Leer West-Vlaams' met Jamie-Lee en het slothoofdstuk 'Vraag het aan Jamie-Lee' (Hoe ziet jouw prins op het witte paard er uit?). Dit alles gelardeerd met honderden kleurenfoto’s van de auteur. Zij kreeg als 16-jarige de hoofdrol als Amber in de Ketnetserie D5R (voluit De Vijver) en werd hiervoor genomineerd als vrouwelijke televisiester van het jaar tijdens 'Het…Lees verder

Over Jamie-Lee Six

Jamie-Lee Six (Menen, 10 juni 1998) is een Vlaamse actrice, presentatrice en influencer. Ze is sinds 2016 insider van jongerenplatform TAGMAG.

Carrière

In 2010 speelde de twaalfjarige Jamie-Lee Six haar eerste rol als Clio De Wachter in de televisieserie Ella.

Six raakte bekend met haar rol als Amber in de Ketnet-reeks D5R (voluit De Vijver). Zonder ooit een toneelopleiding gevolgd te hebben, kreeg Six op zestienjarige leeftijd tijdens een auditie met 300 jongeren de hoofdrol als Amber in de Ketnetserie. In 2014 werd Six voor haar rol in D5R genomineerd als vrouwelijke televisiester van het jaar tijdens Het gala van de gouden K's 2014. Tijdens dat gala won D5R de Ketnet-reeks van het jaar. Ze speelt Amber sinds 2014. Ook speelt ze mee in de film.

In februari 2020 is ze te zien in de komedie Harrie let op de kleintjes van Jon van Eerd. De prod…Lees verder op Wikipedia