Dvd
Frans

La dernière tentation des Belges

Jan Bucquoy (regisseur), Wim Willaert (acteur), Alice On The Roof (acteur)
Een kunstenaar probeert zijn dochter, die van plan is zelfmoord te plegen , van haar daad af te houden door haar verhalen te vertellen.
Titel
La dernière tentation des Belges / written and directed by Jan Bucquoy
Regisseur
Jan Bucquoy
Acteur
Wim Willaert Alice On The Roof Alex Vizorek 1981-
Taal
Frans
Uitgever
Lumière, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
76 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
5407003483536

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

La dernière tentation des Belges volgt Jan, een provocerende kunstenaar die wisselend succes heeft gehad met zijn kunst, vrouwen en zijn vele pogingen om de wereld te veranderen. Zijn enige dochter, Marie, verwijt hem dat hij in haar jeugd een afwezige vader was, die altijd in gekke avonturen verwikkeld was. Vandaag, aan de rand van een afgrond, hebben ze veel te bespreken. IMDb-score: 5.7/10.

Over Jan Bucquoy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Karel leermans

Jan Bucquoy (Harelbeke, 16 november 1945) is een Belgisch filmregisseur, auteur en situationist. Hij is vooral gekend als extravagant anarchist.

Biografie

Bucquoy studeerde literatuur aan de Université Grenoble-Alpes, filosofie aan de Universiteit Gent, filmregie aan het Institut National Supérieur des Arts du Spectacle et des techniques de diffusion (Brussel) en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Straatsburg.

Hij voerde Vlaamse toneelstukken op in het Frans o.a. Het gezin van Paemel van Cyriel Buysse en Vendredi (Vrijdag) van Hugo Claus.

In 1994 regisseerde hij zijn eerste film van de filmtrilogie "La Vie sexuelle des Belges": La Vie sexuelle des Belges 1950-1978, die over de eerste 28 jaren van zijn jeugd gaat. Deze serie gaat niet over seks maar over het bewustzijn van het genot.

Veel van zijn films spelen zich af in West-Vlaanderen, zijn producent Francis De Smet …Lees verder op Wikipedia