Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vijand van de vijand

Jan Guillou (auteur)
+1
De vijand van de vijand
×
De vijand van de vijand De vijand van de vijand

De vijand van de vijand

In de reeks:
Carl Hamilton neemt het vooral op tegen vijanden binnen Zweedse veiligheids- en politiekringen, die niets liever willen dan hem in diskrediet te brengen. Ook de Russische geheime dienst probeert uit wraak Hamilton als landverrader te laten ontmaskeren. Maar onder het oog van de vijand voert Hamilton in Libanon en in Moskou een opdracht uit. Naar aanleiding hiervan wordt Hamilton onderworpen aan ee
Titel
De vijand van de vijand
Auteur
Jan Guillou 1944-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Fiendens fiende
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1992
20 banden
Oorspr. uitgever
Conserve
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jan Guillou

Jan Oscar Sverre Lucien Henri Guillou (Södertälje, 17 januari 1944) is een Zweedse auteur en journalist. Hij verwierf internationaal het meeste succes met de spionagereeks Coq Rouge met als protagonist de door hem bedachte spion Carl Hamilton. Daarnaast schreef hij nog een trilogie over de tempelier Arn Magnusson.

Guillou verwierf bekendheid na zijn onthullingen rondom een schandaal van de Zweedse inlichtingendienst in 1973 waarvoor hij veroordeeld werd tot 10 maanden gevangenschap.

Tegenwoordig is hij ook commentator, bijvoorbeeld over de conflicten in het Midden-Oosten en over binnenlandse onderwerpen. Hij houdt er controversiële ideeën op na over feminisme en homoseksualiteit. Over het laatste heeft hij gezegd: "Homoseksualiteit is eerder een modieus verschijnsel dan iets dat iemand is aangeboren. Het is iets dat in de geschiedenis telkens is opgekomen en weer verdwenen", en: "Homoseksualiteit bestond niet in de 17e eeuw".

Samen met collega-jou…Lees verder op Wikipedia