Boek
Nederlands

De baas van het bos

Jan Paul Schutten (auteur), Tim Hogenbosch (auteur), Emanuel Wiemans (illustrator)
De kleine boswachter Tim beleeft samen met zijn vriendinnetje Tipi en zijn tamme kraai Hansje allerlei avonturen in het bos. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bossen
Titel
De baas van het bos
Auteur
Jan Paul Schutten Tim Hogenbosch
Illustrator
Emanuel Wiemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
121 p. : ill.
ISBN
9789021426983 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vermakelijke verhalen over de kleine boswachter Tim die samen met zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kraai Hansje allerlei avonturen beleeft in het bos. Ze komen een gemene stroper tegen en lawaaiige motorcrossers. Voor alles hebben ze een slimme oplossing. In opgewekte stijl geschreven. Met enkele geschetste zwart-wit illustraties. Het tweede boek over Tim de kleine boswachter*. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Jan Paul Schutten

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jan Paul Schutten (Vlissingen, 30 november 1970) is een Nederlandse schrijver van jeugdliteratuur.

Carrière

Schutten is een schrijver van kinderboeken. Het grootste deel van zijn werk bestaat uit informatieve boeken, met name over dieren, geschiedenis en wetenschap. Met zijn debuut Ruik eens wat ik zeg, een non-fictieboek over de taal van planten en dieren won hij meteen een Vlag en Wimpel. In 2008 ontving Schutten de Gouden Griffel voor Kinderen van Amsterdam en in 2014 voor Het raadsel van alles wat leeft- en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Dit boek werd ook bekroond met het Gouden Penseel voor de illustraties van Floor Rieder. In 2009 schreef hij het kinderboekenweekgeschenk: De wraak van het spruitje. Jan Paul Schutten werd in 2015 voor 2 jaar benoemd als Kinderboekenambassadeur, een initiatief van Stichting Lezen en het Nederlandse Letterenfonds. In deze …Lees verder op Wikipedia

Suggesties