Boek
Nederlands

Samen lezen : de ultieme therapie

Jan Raes (auteur)
+1
Samen lezen : de ultieme therapie
×
Samen lezen : de ultieme therapie Samen lezen : de ultieme therapie

Samen lezen : de ultieme therapie

Uiteenzetting van de helende kracht van samen lezen en de toepassing daarvan.
Titel
Samen lezen : de ultieme therapie
Auteur
Jan Raes 1963-
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2020
151 p.
ISBN
9789401470148 (paperback)
Plaatsingssuggestie
607.56 (SISO) Lezen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Belgische dr. Jan Raes is psychiater en executive coach. Hij heeft een eigen vitaliteitscentrum en geeft les in coachingsvaardigheden. Ook is hij mede-oprichter van het Lezerscollectief. Hij is een groot voorstander van Shared Reading, want samen lezen is volgens hem de ultieme therapie. Deze visie wordt uitgebreid toegelicht aan de hand van modellen en casussen. De focus in dit boek ligt op: mensen aan het lezen krijgen en de helende werking van lezen. Denk aan kwetsbare mensen met fysieke of psychische moeilijkheden, of mensen die in armoede leven of in gevangenschap. Juist deze mensen kunnen met elkaar in verbinding komen als ze lezen en daarna er met elkaar over praten. Samen kunnen ze hun ervaringen en hun kijk op de wereld bespreken. Lezen zou zo een positieve invloed op mensen hebben. Met tips om beter te lezen. Vlot geschreven en makkelijk leesbaar.

Over Jan Raes

Jan baron Raes (Antwerpen, 13 augustus 1959) is een musicus uit België die tussen 2008 en 2020 als algemeen directeur verbonden was aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Hij stamt uit een Antwerps gezin met wortels in West-Vlaanderen. Sportjournalist Frank Raes is zijn broer.

Loopbaan

Jan Raes studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium Antwerpen en de Rijksuniversiteit Gent. Zijn muzikale loopbaan als fluitist omvatte solo-optredens, kamermuziekconcerten en opnamen. Daarnaast musiceerde hij in verschillende orkesten.

In 1984 werd Jan Raes docent aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen. Vanaf 1997 was hij er artistiek directeur. Daarnaast zetelde hij in de raad van bestuur van de Hogeschool Antwerpen. Hij is medestichter van de Operastudio Vlaanderen en leider van het KBC AQUARIUS Project, een artistiek-pedagogisch project voor jongeren. Van 2003 tot 2009 was hij voorzitter van de jury van KBC…Lees verder op Wikipedia