Oorlogswinter : in makkelijke taal

Jan Terlouw (naar het werk van), Marian Hoefnagel (bewerker)
+1
Oorlogswinter : in makkelijke taal
×
Oorlogswinter : in makkelijke taal Oorlogswinter : in makkelijke taal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In de Tweede Wereldoorlog raakt Michiel (15) onverwachts betrokken bij het verzet en ervaart hoeveel angst, onzekerheid en moeilijkheden dit met zich meebrengt. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Leesniveau 1F/A2. Vanaf ca. 13 jaar.
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
Oorlogswinter : in makkelijke taal
Naar het werk van
Jan Terlouw
Bewerker
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2022
92 p.
ISBN
9789086967056 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Oorlogswinter’, hét jongerenboek over het verzet in de Tweede Wereldoorlog nu in een hertaling voor minder vaardige lezers. De 15-jarige Michiel is plotseling betrokken bij het verzet en ervaart hoeveel moeilijkheden dit met zich meebrengt. Maakt hij nu fouten, of is er toch verraad in het spel? Maar van wie? In makkelijke taal geschreven. Deze uitgave is een bewerking van de roman ‘Oorlogswinter' gepubliceerd in 1972 en maakt deel uit van de serie 'Leeslicht'*, boekjes in makkelijke taal. Marian Hoefnagel (Amsterdam, 1950) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Leesniveau 1F/A2. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Jan Terlouw

Jan Cornelis Terlouw (Kamperveen, 15 november 1931) is een Nederlands schrijver, natuurkundige en voormalig politicus voor D66.

Jeugdjaren

Jan Terlouw werd geboren als het tweede kind van ds. Jan Cornelis Terlouw sr. (1904-1987) en Grietje (Gré) Terlouw-Stein (1909-1998); hij werd vernoemd naar zowel zijn vader als zijn grootvader Jan Cornelis Terlouw (1845-1925). Zijn zus was anderhalf jaar ouder. Hierna werden er in het gezin Terlouw nog drie kinderen geboren, onder wie een tweeling.

De familie verhuisde na Jans geboorte een aantal keer kort na elkaar. Terlouw groeide op in de Veluwse dorpen Garderen en Wezep, waar zijn vader Gereformeerde Bonds-predikant was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef het gezin Terlouw in Wezep, een periode die een grote invloed op Jan Terlouws persoonlijke ontwikkeling had. Jan Terlouw maakte van zeer nabij de deportatie van een joodse klasgenoot mee en enkele bombardementen. Duitse leg…Lees verder op Wikipedia