Boek
Nederlands

De dichter is een tovenaar : 175 gedichten voor kinderen

Jan Van Coillie (samensteller), Klaas Verplancke (illustrator)
+1
De dichter is een tovenaar : 175 gedichten voor kinderen
×
De dichter is een tovenaar : 175 gedichten voor kinderen De dichter is een tovenaar : 175 gedichten voor kinderen

De dichter is een tovenaar : 175 gedichten voor kinderen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bloemlezing van gedichten van voornamelijk Nederlandse en Vlaamse auteurs uit bundels die tussen 1990 en 2000 zijn verschenen.
Titel
De dichter is een tovenaar : 175 gedichten voor kinderen / [samengest. door] Jan van Coillie ; met tek. van Klaas Verplancke
Samensteller
Jan Van Coillie
Illustrator
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2001 | Andere uitgaven
231 p. : ill.
ISBN
90-317-1564-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Honderdvijfenzeventig gedichten, eerder in diverse bundels verschenen tussen 1990 en 2000, zijn in deze uitgave bijeengebracht. De meeste zijn van Nederlandse en Vlaamse auteurs, een enkele is vertaald. Er is een korte inleiding over wat gedichten zijn en kunnen betekenen voor mensen. De gedichten zelf zijn van goede kwaliteit en zeer herkenbaar voor kinderen van verschillende leeftijden. Er is een divers aanbod van vorm, sfeer en humor. De gedichten zijn in dertien onderwerpen ingedeeld zoals gevoelens, school, feesten, lezen, sterke verhalen, woordspel etc. Het boek bevat een register op auteur en op titel en een trefwoordenregister, waardoor het zeer toegankelijk is geworden. Ook heel goed te gebruiken door leerkrachten op de basisschool en bij poëzieprojecten. Geïllustreerd met veel fantasievolle, aardige zwart-wittekeningen in een wat houterige stijl. Gekleurde omslagtekening.