Boek
Nederlands

Belgisch koningshuis

Belgisch koningshuis

In de reeks:
De Belgische monarchie heeft zowel voor- als tegenstanders en zorgt regelmatig voor discussies. Royaltykenner Jan van den Berghe behandelt een aantal relevante aspecten met betrekking tot het koningshuis. Hij begint bij het ontstaan van de monarchie met Leopold I en gaat vervolgens dieper in op de rol van de koning in het politieke landschap, op de wijze waarop die rol in de loop der jaren is ge?v
Titel
Belgisch koningshuis
Auteur
Jan Van den Berghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Luster, 2009
56 p. : ill.
ISBN
9789460580147 (hardback)
Plaatsingssuggestie
936.2 (SISO) Vorstenhuizen - Adel ; Belgisch koningshuis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jan Van den Berghe

CC BY 3.0 - Foto van/door Han van den Berghe

Jan Van den Berghe (Gent, 1942) is een Vlaamse journalist, publicist, auteur, acteur en televisiemaker.

Biografie

Van den Berghe studeerde Letteren en Wijsbegeerte (Germaanse filologie - Engels en Scandinavische talen) aan de Rijksuniversiteit Gent en volgde een opleiding als acteur-regisseur aan het Gentse conservatorium. Hij schreef zijn licentiaatsverhandeling over de invloed van Bjørnstjerne Bjørnson op het vroege werk van Stijn Streuvels. Hij vertaalde onder meer toneelwerk van August Strindberg (Dodendans), Henrik Ibsen (Spoken) en poëzie van de Deense symbolist Sophus Clausen. Als verslaggever was hij van 1966 tot 1989 actief bij de weekbladen van de Uitgeverij Hoste (thans De Persgroep).

Televisie

Van 1972 tot 1976 was hij medewerker aan het BRT-radioprogramma Wat is er van de Sport? Hij was ook jarenlang bokscommentator voor Eurosport.

Van 1990 tot 1999 maakte h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties