Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Aanslag in Antwerpen

Aanslag in Antwerpen

In de reeks:
Genre:
Als tijdens de marathon van Antwerpen in 2020 een aanslag wordt gepleegd, lijkt het spoor terug te voeren naar 1986 toen niet alleen een partij handgranaten van het Belgische leger zoekraakte maar ook twee militairen verdwenen.
Titel
Aanslag in Antwerpen
Auteur
Jan Van der Cruysse
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2019
342 p.
ISBN
9789022336137 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de marathon van Antwerpen op vrijdag de dertiende september 2020 ontploffen drie handgranaten en vallen er enkele slachtoffers. IS verspreidt al vlug een filmpje waarin ze de aanslag opeisen, maar de politie is niet overtuigd omdat dit niet hun normale modus operandi is. Onderzoek van de handgranaten leidt naar een partij zoekgeraakte handgranaten van het Belgisch leger in Duitsland uit 1986 waarbij ook twee militairen spoorloos verdwenen. Het verhaal speelt zich af met verschillende personages in verschillende tijdskaders: er is het boeiende verhaal van meer dan dertig jaar geleden van de granaatverdwijning en er zijn de hedendaagse aanslagen waarbij pers en politie een hoofdrol spelen. De opvolger van de meermaals bekroonde 'Bling bling'-trilogie kan de verwachtingen niet helemaal inlossen, omdat niet alle nevenverhalen even sterk zijn en er geen echte hoofdpersonages zijn waarmee de lezer zich kan identificeren. Maar het fijnzinnig proza en een open einde laten ons hopen d…Lees verder

Over Jan Van der Cruysse

Jan Van der Cruysse (Brugge, 13 juli 1960) is een Belgisch communicatieadviseur en een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werkte gedurende twintig jaar als woordvoerder bij Brussels Airport.

Loopbaan

Jan Van der Cruysse liep school in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge en studeerde daarna rechten, communicatiewetenschappen en marketing (1979-1985).

Na een legerdienst in Duitsland was hij gedurende vijf jaar journalist tot hij op de luchthaven van Zaventem woordvoerder werd van Aviapartner (1989-1994) en vervolgens van Brussels Airport (1994-2014). Hij beleefde het reilen en zeilen van de luchtvaart gedurende meer dan 25 jaar vanop de eerste rij. De talrijke incidenten die zich voordeden en waar hij over moest communiceren met de buitenwereld, meer bepaald de passagiers, maakten dat hij een specialist werd in crisiscommunicatie.

Na de luchthavenperiode te hebben afgesloten, werd hij consultant in crisiscommuni…Lees verder op Wikipedia