Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bloedbad in Beringen

+1
Bloedbad in Beringen
×
Bloedbad in Beringen Bloedbad in Beringen

Bloedbad in Beringen

In de reeks:
Genre:
Drie vrouwelijke Antwerpse speurders onderzoeken de aanslag op een duikcentrum in Beringen, waarbij een oud dossier over de zelfmoord van een moslimmeisje aanknopingspunten biedt.
Titel
Bloedbad in Beringen
Auteur
Jan Van der Cruysse
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2020
343 p.
ISBN
9789022336502 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de aanslag op de marathon van Antwerpen ('Aanslag in Antwerpen''*) werd voor de politie al snel duidelijk dat de daad, opgeëist door IS, te maken had met de diefstal van een partij granaten van het Belgisch leger in Duitsland meer dan 35 jaar geleden. Een paar maanden later komen we vanuit het standpunt van de dader te weten hoe, wanneer en vooral waarom hij zijn volgende aanslagen plant. De Bosnische moslim wil wraak op de mensen die zijn net achttien jaar geworden zusje hebben gechanteerd met naaktfoto’s, waarna ze zelfmoord pleegde. Een muziekschooltje in Brussel en een Limburgs duikcentrum zijn de volgende objectieven. De speurders krijgen ook stilaan een beter beeld van de opdrachtgever en zijn uiteindelijk motief. De drie Antwerpse vrouwelijke speurders geraken stapje na stapje dichter bij de daders, maar komen ook zelf in gevaar. Dit uitmuntende tweede en laatste deel van 'Boem Boem' kan apart gelezen worden en heeft alweer veel vaart door de scherpe dialogen, het wisselend …Lees verder

Over Jan Van der Cruysse

Jan Van der Cruysse (Brugge, 13 juli 1960) is een Belgisch communicatieadviseur en een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werkte gedurende twintig jaar als woordvoerder bij Brussels Airport.

Loopbaan

Jan Van der Cruysse liep school in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge en studeerde daarna rechten, communicatiewetenschappen en marketing (1979-1985).

Na een legerdienst in Duitsland was hij gedurende vijf jaar journalist tot hij op de luchthaven van Zaventem woordvoerder werd van Aviapartner (1989-1994) en vervolgens van Brussels Airport (1994-2014). Hij beleefde het reilen en zeilen van de luchtvaart gedurende meer dan 25 jaar vanop de eerste rij. De talrijke incidenten die zich voordeden en waar hij over moest communiceren met de buitenwereld, meer bepaald de passagiers, maakten dat hij een specialist werd in crisiscommunicatie.

Na de luchthavenperiode te hebben afgesloten, werd hij consultant in crisiscommuni…Lees verder op Wikipedia