Toen was er nog maar één

Jan Van der Cruysse (auteur), Nicole Gielman (verteller)
Als een van de daders van de diamantroven in Zaventem en Delhi een fout maakt, komen de Belgische en Indiase politie in actie, maar ook de Georgische en Italiaanse maffia.
Titel
Toen was er nog maar één
Auteur
Jan Van der Cruysse
Verteller
Nicole Gielman  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
17:03
Oorspr. uitgever
Angèle
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eerste twee* delen van deze trilogie van de Vlaamse debutant werden bekroond met de belangrijkste misdaadprijzen van België. En terecht. Door de korte, zich overal ter wereld afspelende hoofdstukjes hebben de boeken een snelheid die ze boven de gemiddelde thriller uittilt. Ook het verhaal zelf over spectaculaire diamantroven in Zaventem en Delhi is niet te versmaden. Omdat de diamanten in feite eigendom zijn van de Georgische maffia, worden de daders niet alleen gezocht door de politie, maar ook door enkele sadistische huurmoordenaars die er genoegen in scheppen hun slachtoffers zo gemeen en langzaam mogelijk om het leven te brengen. In deel 3 maakt een van de daders eindelijk een fout: ze draagt tegen alle instructies in een diamant die ook nog wordt gestolen. Zodra dat bekend is, komen allerlei instanties in actie: de Belgische en Indiase politie, maar ook de Georgische en Italiaanse maffia. Tegen de tijd dat hoofdinspecteur Beerke Wagenmaker de ware toedracht heeft weten bloot t…Lees verder

Over Jan Van der Cruysse

Jan Van der Cruysse (Brugge, 13 juli 1960) is een Belgisch communicatieadviseur en een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werkte gedurende twintig jaar als woordvoerder bij Brussels Airport.

Loopbaan

Jan Van der Cruysse liep school in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge en studeerde daarna rechten, communicatiewetenschappen en marketing (1979-1985).

Na een legerdienst in Duitsland was hij gedurende vijf jaar journalist tot hij op de luchthaven van Zaventem woordvoerder werd van Aviapartner (1989-1994) en vervolgens van Brussels Airport (1994-2014). Hij beleefde het reilen en zeilen van de luchtvaart gedurende meer dan 25 jaar vanop de eerste rij. De talrijke incidenten die zich voordeden en waar hij over moest communiceren met de buitenwereld, meer bepaald de passagiers, maakten dat hij een specialist werd in crisiscommunicatie.

Na de luchthavenperiode te hebben afgesloten, werd hij consultant in crisiscommuni…Lees verder op Wikipedia

Suggesties