Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Win win : Wunderkammer

+1
Win win : Wunderkammer
×
Win win : Wunderkammer Win win : Wunderkammer

Win win : Wunderkammer

Genre:
Studente Laura krijgt een uitnodiging van een haar onbekende man om naar Californie͏̈ te komen, waar zij betrokken raakt bij activiteiten van deze man die grote misdaders uit de weg ruimt en hun geld inpikt.
Titel
Win win : Wunderkammer
Auteur
Jan Van der Cruysse
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021
423 p.
ISBN
9789022338230 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Laura, een Vlaamse studente in Edinburgh, krijgt een uitnodiging om naar Californië te komen. Reis betaald, businessclass. Door wie of waarom is onduidelijk. Dan verplaatst het verhaal zich naar een scheepssloperij in Turkije, een hulporganisatie voor bootvluchtelingen in IJmuiden, de foute directeur van een vaccinfabriek in China en handelaren in een langzaam werkend gif. Al de hoofdpersonen in deze louche zaken krijgen te maken met een wraakengel, een onbekende man die ze vermoordt na ze hun kapitaal aan cryptogeld afhandig te hebben gemaakt. Het blijft voor Laura lang een raadsel wat haar rol is als ze het landgoed van deze man in San Francisco bereikt. De schrijver heeft weer een spannende en met veel vaart vertelde thriller geschreven met een zeer ingenieus plot. De lezer staat versteld van zijn verbeeldingskracht. De criminele personages, allemaal figuren met een hoge eigendunk, krijgen te maken met een afrekening met een hoog ‘net goed’ gehalte. De dialogen zijn sterk en bevatt…Lees verder

Over Jan Van der Cruysse

Jan Van der Cruysse (Brugge, 13 juli 1960) is een Belgisch communicatieadviseur en een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werkte gedurende twintig jaar als woordvoerder bij Brussels Airport.

Loopbaan

Jan Van der Cruysse liep school in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge en studeerde daarna rechten, communicatiewetenschappen en marketing (1979-1985).

Na een legerdienst in Duitsland was hij gedurende vijf jaar journalist tot hij op de luchthaven van Zaventem woordvoerder werd van Aviapartner (1989-1994) en vervolgens van Brussels Airport (1994-2014). Hij beleefde het reilen en zeilen van de luchtvaart gedurende meer dan 25 jaar vanop de eerste rij. De talrijke incidenten die zich voordeden en waar hij over moest communiceren met de buitenwereld, meer bepaald de passagiers, maakten dat hij een specialist werd in crisiscommunicatie.

Na de luchthavenperiode te hebben afgesloten, werd hij consultant in crisiscommuni…Lees verder op Wikipedia