Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gelukkig worden doe je zo : (en zij kunnen het weten)

Jan Versteegh (auteur)
+1
Gelukkig worden doe je zo : (en zij kunnen het weten)
×
Gelukkig worden doe je zo : (en zij kunnen het weten) Gelukkig worden doe je zo : (en zij kunnen het weten)

Gelukkig worden doe je zo : (en zij kunnen het weten)

Jan Versteegh (auteur)
Interviews met bekende en minder bekende mensen die een radicale keuze maakten en hun leven over een andere boeg gooiden.
Onderwerp
Levenskunst, Geluk, Loopbaan
Titel
Gelukkig worden doe je zo : (en zij kunnen het weten)
Auteur
Jan Versteegh
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019
237 p.
ISBN
9789044639667 (hardback)
Plaatsingssuggestie
318.4 (SISO) Werken ; Loopbaanplanning (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoe vind je het ultieme geluk? Jan Versteegh (oud-presentator van onder andere BNNVARA’s Spuiten en Slikken en 3 op Reis) heeft bekende en minder bekende mensen gesproken die de sprong in het diepe hebben gewaagd om hun leven om te gooien en hun droom zijn gaan waarmaken. Versteegh vraagt ze allemaal welke adviezen ze hebben over geluk en of ze nu daadwerkelijk gelukkig zijn geworden met hun keuze om hun leven te veranderen. Door de verscheidenheid aan verhalen en soorten mensen komt het boek wat onsamenhangend over. De gemeenschappelijke deler lijkt vooral te zijn dat de mensen een vaak radicale omslag in hun leven hebben gemaakt. De insteek van het werk lijkt meer geschikt te zijn als tv-format dan als boek en de adviezen weten het clichématige af en toe niet te overstijgen. De schrijfstijl van deze auteur is toegankelijk en met enige zelfspot. Geschikt voor een breed publiek.

Over Jan Versteegh

CC BY 3.0 - Foto van/door Sanne Schmetz

Jan Lodewijk Versteegh (Rotterdam, 31 december 1985) is een Nederlandse presentator en zanger. Daarvoor was hij verslaggever bij PowNews.

Biografie

Versteegh begon aan een studie vrijetijdsmanagement, die hij na een jaar verliet voor de studie Productie Podiumkunst. Deze studie was niet helemaal wat Versteegh erin zocht en dus besloot hij zijn diploma te halen bij de Academie voor Lichamelijke Opvoeding om vervolgens docent lichamelijke opvoeding aan De Willem van Oranje te worden. Naast dit werk probeerde hij zo veel mogelijk met presenteren bezig te zijn. In 2012 stopte hij met lesgeven om zich volledig op PowNews te focussen. Hij deed in 2013 mee aan Expeditie Robinson en viel daar als achtste af.

Na twee jaar bij PowNews verslaggever te zijn geweest ging Versteegh in 2014 naar BNN, om daar Spuiten en Slikken te presenteren. In datzelfde jaar was hij kandidaat bij De Slimste Mens…Lees verder op Wikipedia