Boek
Nederlands

Jane Austen : verzameld werk. II

Jane Austen (auteur), Hugh Thomson (illustrator)
+1
Jane Austen : verzameld werk. II
×
Jane Austen : verzameld werk. II Jane Austen : verzameld werk. II

Jane Austen : verzameld werk. II

In de reeks:
Tweede deel van een uitgave van het verzameld werk van de beroemde Engelse romanschrijfster Jane Austen (1775-1817), met daarin de romans 'Mansfield Park', 'Emma' en 'Overtuiging'.
Bevat
Titel
Jane Austen : verzameld werk. II / Jane Austen ; met de originele zwart/wit afbeeldingen van Hugh Thomson
Auteur
Jane Austen
Illustrator
Hugh Thomson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
[Den Haag]: Kemper Conseil Publishing, © 2021
1330 p. : ill., z/w
ISBN
9789463870078 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel van een tweedelige heruitgave van Nederlandse vertalingen van het bijna volledige werk – alleen de onafgemaakte romans ontbreken – van de beroemde Engelse romanschrijfster Jane Austen (1775-1817). Dit deel bevat ‘Mansfield Park’ (‘Mansfield Park’), vertaald door Ben Zuidema (1997), ‘Emma’ (‘Emma’), vertaald door Akkie de Jong (1996) en ‘Overtuiging’ (‘Persuasion’), vertaald door Elke Meiborg (1996). De vertalingen zijn soepel en goed en brengen de sociale situaties, romantische verwikkelingen, de sfeer en de ironie van de oorspronkelijke teksten op een aangename manier over. Eenvoudig maar netjes uitgevoerd, met duidelijke grote druk. Met de originele zwart-witafbeeldingen van Hugh Thomson. Dit boek is wel erg zwaar en niet makkelijk vast te houden. Er is geen enkele verdere informatie over de schrijfster, de vertalers of de oorspronkelijke Nederlandse uitgaven.

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen.

In 1783 volgde ze haar oudere zus Cassandra naar een internaat in Oxford. Toen in die school een ziekte uitbrak, verhuisden ze naar Southampton. Daar brak vervolgens…Lees verder op Wikipedia

Suggesties