Een timide en kwetsbaar meisje groeit in de 18e eeuw op bij haar rijke oom.
Titel
Mansfield Park / Jane Austen ; edited with an introduction and notes by Kathryn Sutherland
Auteur
Jane Austen
Redacteur
Kathryn Sutherland
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin Books, 2014 | Andere uitgaves
XLVII, 488 p.
ISBN
9780141439808 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze vroeg-achttiende-eeuwse Engelse roman volgen we de jeugd en huwbare jaren van de timide en kwetsbare Fanny Price, dochter van arme ouders die opgroeit in het gezin van haar rijke oom Sir Thomas Bertram, Heer van Mansfield Park. Fanny krijgt via tal van intriges haar droomprins, die haar bovendien nog meesteres van Mansfield Park maakt. Kostelijke ironie, prachtige typeringen en flitsende dialogen hebben dit boek opmerkelijk fris gehouden. Tot het klassiek karakter ervan draagt ook het fraaie tijdsbeeld van de periode 1811-13, Engeland aan de vooravond van Waterloo, bij. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal in een pocket-editie met een moderne omslagtekening; kleine druk. Deze uitgave bevat geen introductie.

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen. De onwrikbare steun van haar familie was van cruciaal belang voor de ontwikkeling van Austen als professioneel schrijver. Austen bleef zich als schrijfster artistiek ontwik…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek