Makkelijk lezen
Engels
De timide Fanny Price, dochter van arme ouders, groeit op in het gezin van haar rijke oom, Heer van Mansfield Park. Met kleurenillustraties, opdrachten, een MultiRom en een cd met het voorgelezen verhaal en verschillende activiteiten.
Titel
Mansfield Park
Auteur
Jane Austen
Bewerker
Clare West
Illustrator
Fiona Sansom
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Oxford University, 2010
83 p. : ill. + cd + multirom
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (1000 hoofdwoorden)
ISBN
9780194247863 (paperback, book + cd + multirom)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

We volgen de jeugd en huwbare jaren van de timide en kwetsbare Fanny Price, dochter van arme ouders die opgroeit in het gezin van haar rijke en machtige oom Sir Thomas Bertrand, Heer van Mansfield Park. Centraal thema is, hoe een vrouw zich slechts kan handhaven door een slim huwelijk, zonder de liefde uit het oog te verliezen. Bewerking van het bekende verhaal, aangevuld met veel kleurenillustraties. Deel uit de serie 'Dominoes'*, die gericht is op het aanleren van het lezen in het Engels. Er zijn tien getitelde hoofdstukken, die ieder vier tot zes pagina’s beslaan. Prettig is dat vetgedrukte woorden op dezelfde pagina in de kantlijn worden verklaard. Elk hoofdstuk eindigt met twee bladzijden verwerkingsoefeningen. Het boek wordt afgesloten met twee schrijfprojecten en zeven pagina’s grammatica-oefeningen. Er zijn twee cd’s bijgeleverd, waarop het verhaal duidelijk met verschillende stemmen wordt voorgelezen. De eerste is een MultiRom die allerlei verwerkingsoefeningen bevat. Omslag …Lees verder

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen. De onwrikbare steun van haar familie was van cruciaal belang voor de ontwikkeling van Austen als professioneel schrijver. Austen bleef zich als schrijfster artistiek ontwik…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek