Boek
Engels

Northanger Abbey, Lady Susan, The Watsons, Sandition

Jane Austen (auteur), James Kinsley (redacteur), John Davie (redacteur)
Bevat
Northanger Abbey (Verfilmde boeken)
Lady Susan (Briefromans)
The Watsons
Sandition
Titel
Northanger Abbey, Lady Susan, The Watsons, Sandition / Jane Austen ; edited by James Kinsley and John Davie ; with an introduction and notes by Claudia L Johnson
Auteur
Jane Austen
Redacteur
James Kinsley John Davie
Inleider
Claudia L. Johnson
Taal
Engels
Parallele titel
Northanger Abbey and other works
Uitgever
Oxford: Oxford University Press, 2008
l, 379 p.
ISBN
9780199535545 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen.

In 1783 volgde ze haar oudere zus Cassandra naar een internaat in Oxford. Toen in die school een ziekte uitbrak, verhuisden ze naar Southampton. Daar brak vervolgens…Lees verder op Wikipedia

Suggesties