De verwikkelingen rondom de familie Bennet waarin vijf huwbare dochters in het 19e-eeuwse Engeland aan de man moeten worden gebracht. Vanaf ca. 16 jaar.
Titel
Pride and prejudice / Jane Austen ; retold bij Coleen Degnan-Veness
Auteur
Jane Austen
Bewerker
Coleen Degnan-Veness
Illustrator
Isabella Grott
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin books, 2019 | Andere uitgaves
79 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (1200 hoofdwoorden)
ISBN
9780241375273 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vereenvoudigde en bekorte versie van het bekende verhaal, geschreven door Jane Austen (1775-1817) over de zusjes Bennett, dat zich afspeelt aan het einde van de 18e eeuw in Engeland. Vader en moeder Bennett proberen voor hun dochters een geschikte man te vinden. Meerdere keren verfilmd. Deeltje uit de 'Penguin Readers'* serie. Met opdrachten en ‘Before, during en after -reading questions’. De vetgedrukte woorden in de tekst worden in de woordenlijst verklaard. Achterin een code die toegang geeft tot de digitale en audio versie van het boek. Met zwart-witillustraties die goed bij het verhaal passen. Leeslijst klassieker**. Level 4, A2+, 11.000-14.000 woorden.

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen.

In 1783 volgde ze haar oudere zus Cassandra naar een internaat in Oxford. Toen in die school een ziekte uitbrak, verhuisden ze naar Southampton. Daar brak vervolgens…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek